Bit će brana netoleranciji

Pogledajte tko je sve došao dati podršku Fair play listi (galerija)

0

Dva dana prije početka izborne šutnje, večeras je u pulskom Circolu održana završna predizborna tribina Fair play liste 9 s koje su nositelj Valter Flego i kandidati na njegovoj listi još jednom pozvali građane na nedjeljne izbore za novi saziv Europskog parlamenta. Flego je iz Pule poručio da ova politička grupacija namjerava biti brana širenju netolerancije i pokušajima iskrivljavanja povijesti za čime ovih dana, kazao je, posežu iz Domovinskog pokreta.

“Domovinski pokret sustavno etiketira srpske zastupnike i vrlo podmuklo huška javnost protiv pripadnika srpske nacionalnosti! Danas čitam da njihov političar relativizira zločine u Jasenovcu i prijeti Vladi da će svim sredstvima rušiti 'ideološki narativ' o Jasenovcu. Jasenovac nije nikakav narativ! Jasenovac je mjesto zločina i sramotno je da se takva retorika normalizira u javnom prostoru. Ta nezdrava i opasna fiksacija DP-a na predstavnike srpske manjine i srpsku zajednicu vraća nas u razdoblje koje bi trebalo biti odavno iza nas. Domovinski pokret svojom retorikom ruši dobre međuetničke odnose koje smo godinama gradili, a to u Istri i Kvarneru neće proći!”, poručio je Flego, uz apel svim razumnim i demokratskim opcijama da dignu glas protiv DP-ove nacionalističke kampanje “koja ima za cilj podijeliti javnost i narušiti odnose s pripadnicima nacionalnih manjina radi sitnih oportunističkih interesa njihovih kandidata.”

 

Međimurski župan Matija Posavec kazao je da će birači 9. lipnja imati prilike izabrati kandidate koji se zalažu za pristojnu, otvorenu i kulturnu Hrvatsku, odnosno sve one vrijednosti koje su u svojim krajevima već dosegli.

“Lipo je u Istri biti i živiti, samo neka nan dura – tako funkcioniraju Istra i sjever Hrvatske, i tako želimo da funkcioniraju svi naši gradovi i općine u Hrvatskoj. Za to će se Valter Flego zalagati i narednih pet godina u Briselu, naglasio je Posavec, dok je Milorad Pupovac iz SDSS-a poručio da Fair play lista 9 ima odgovornost da i u Hrvatskoj i u Europi zaustavi isključivu politiku onih koji žele isključivati iz sistema odlučivanja, iz normalnog društvenog statusa, ali isključivati i na grublje načine od toga. “To sigurno nije Hrvatska kakvu želimo, ni Hrvatska kakvu trebamo. Niti je to dobro za Hrvatsku, niti je to Europa kakvu su njezini osnivači htjeli”, zaključio je.

Završna predizborna tribina liberalne koalicije održana je u punoj dvorani pulske Zajednice Talijana, a tko je sve došao dati potporu Valteru Flegu i ostalim kandidatima s njegove liste pogledajte u našoj fotogaleriji. (M. Pavlović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa