ISTARSKI DERBI PRIPAO DOMAĆINIMA

Perić-Komšić kažnjavao nes(p)retne reakcije porečke obrane

0
Dvoboj Marina Žgombe i Donata Bernobića (foto: Milivoj Mijošek)
Dvoboj Marina Žgombe i Donata Bernobića (foto: Milivoj Mijošek)

Iako nikako ne možemo reći kako pobjeda domaćina nije zaslužena, prvenstveno jer su bili puno bolja i znatno opasnija momčad na terenu tijekom većeg dijela susreta, nogometaši Uljanika s dva su sretna gola upisali novi trobod na svoj konto, te produbili krizu svojih gostiju iz Poreča. Istarski derbi ponudio je na trenutke zanimljiv nogomet s mnoštvo dobrih šansi, ali na kraju i grešaka gostujuće momčadi koje su na kraju i odlučile susret. 

Još uspavane gledatelje koji su još polako pristizali na Verudu razbudio je Luka Đuranović u 3. minuti udarcem koji odsjeda u gredi. Samo minutu kasnije na isti je način uzvratio Vedran Radman, te su tako u uvodnim minutama obje momčadi mogle zatresti protivničku mrežu.

Domaćini su u prvih pola sata utakmice bili konkretnija momčad stvarajući (polu)prilike koje je uspješno zaustavljao porečki vratar Filip Marić. U 42. ‘brodograditelji imaju najbolju šansu u prvom dijelu kada Kristijan Batelić u odličnu priliku izbacuje Roberta Perića-Komšića, no Marić ponovno bilježi odličnu intervenciju. Što se gostiju tiče, tek je Radman u dva navrata uputio udarac prema Uljanikovom golu, no nimalo opasna za njihovog vratara Carla Juraka. 

 

U nastavku susreta vidjeli smo više kombinatorike i nešto manje izrađenih izglednih akcija, ali i dva zgoditka. Domaćini su stigli u vodstvo u 54. minuti kada je Marin Žgomba povukao akciju, a ubačaj Đuranovića blokira Ivan Jakovčić. No, na žalost Porečana lopta se od bloka odbila preko Marića do Perića-Komšića koji iz neposredne blizine nema težak posao pospremiti loptu u nebranjenu mrežu. Jedanaest minuta kasnije novi ubačaj s desne strane Jadranova obrana i njihov vratar ne uspijevaju očistiti pred svojim golom te Perić-Komšić na drugoj vratnici ponovno nema težak zadatak. 

Imali su domaći igrači još dva izrazita pokušaja za postizanje zgoditka. U 70. minuti Dukan Ahmeti je kombinirao po desnoj strani te ubacio za Žgombu čiji poluvolej odlazi zamalo preko gola. Dvije minute kasnije ponovno loša reakcija vratara Marića na jednoj povratnoj lopti, koju Noel Žiković glavom umjesto u mrežu, šalje iz neposredne blizine pored gola.

Uljanik - Jadran Poreč 2:0 (0:0)

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa