nevjerojatno

Opet je pala rampa trajekta, ovaj put na liniji sa Istrom!

0
Ovaj put rampa je pala u more (foto: Nenad Čakić)
Ovaj put rampa je pala u more (foto: Nenad Čakić)

Opet je pala rampa jednog trajetka, ovaj put trajekta Supetar koji spaja Istru i otok Cres na liniji Brestova - Porozina. Srećom, ovaj put nema ozlijeđenih.

Dogodilo se to danas nešto prije 16 sati, a kako se može vidjeti na licu mjesta, ovaj put rampa je pala u more.

Jadrolinija je na svojim internetskim stranicama u 16:26 izvijestila kako je trajektna linija u prekidu od 15:45 zbog tehničkih problema.

 

"Prilikom pristajanja broda Supetar u luku Brestova, a u redovnoj državnoj liniji Brestova – Porozina, došlo je do tehničkog problema oko rukovanja hidrauličkim sustavom broda. Na brodu je bilo 10 putnika i 6 automobila te su svi iskrcani u skladu s redovnom procedurom, bez ugroze sigurnosti ili materijalne štete. U tijeku je otklanjanje problema i uspostavljanje linije Porozina – Brestova", izvijestili su iz Jadrolinije, dodajući kako je alternativni prometni pravac trajektna linija Valbiska – Merag, koja povezuje otoke Cres i Krk. 

Trajekt Supetar stoji u Brestovi 

Najnovija nezgoda na Jadrolinijinom brodu dogodila se dan nakon što je procurio nacrt izviješća Ministarstva mora, prometa i infrastrukture vezano za nesreću na Lošinju 11. kolovoza ove godine, kada su smrtno stradala trojica pomoraca. 

U nacrtu izvješća o istrazi nesreće stoji kako je David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije, odgovoran što nije uspostavio sustav upravljanja sigurnošću kompanije te se za njega traži kazna od 33.180 eura (250.000 kuna), koliko je predviđena maksimalna novčana kazna za prekršaj za koji ga se tereti prema Pomorskom zakoniku.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa