nakon nedavnog požara plovila

Za vikend očišćeno medulinsko podmorje (foto)

0

U Medulinu je 2. lipnja u organizaciji udruge za promicanje ekologije 'EKO MORE - MEDULIN' održana 28. tradicionalna manifestacija 'CLEAN UP MEDULIN 2024'. 

Ova ekološko–edukativna akcija čišćenja podmorja plaža medulinske rivijere organizirana je povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, a u sklopu 'Clean-up the Med 2024' – međunarodne akcije čišćenja podmorja koja se provodi diljem Mediterana. Sponzor manifestacije bili su Turistička Zajednica Općine Medulin te Županija Istarska putem Ronilačkog Saveza Istarske Županije.

 

Posebnost ovogodišnje akcije bilo je uklanjanje onečišćenja podmorja u Luci Medulin nastalog nakon nedavnog požara plovila. Inicijativu za ovu aktivnost dali su lokalni mještani i ronioci, a podržali su je Općina Medulin, Turistička Zajednica Općine Medulin i Lučka Uprava Pula.

U manifestaciji tradicionalno sudjeluju ronioci i turisti koji borave u Općini Medulin te ronioci ronilačkih klubova Ronilačkog saveza Istarske županije. Osim ronilaca, bili su tu mjesni ribari i barkarijoli s vlastitim brodicama. Akciji su se priključili i mladi sportaši iz RSK 'Mladost' koji su odstranili plastični i drugi otpad s obale  autokampa 'Arena Medulin Campsite' pa je u raznim aktivnostima u sklopu akcije bilo uključeno preko stotinu ljudi. (Tekst i fotografije: EKO MORE - MEDULIN)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa