vinkuranci i gosti

Održana prva mjesna fešta na samom jugu Istre (foto)

0

Prva mjesna fešta na samom jugu Istre, prve subote u mjesecu lipnju, od starine se održava u Vinkuranu, pa je tako bilo i ove godine, u organizaciji tamošnje Turističke zajednice i nekolicine mještana.

Vedran Pogorilić iz Vintijana osvojio je stolnoteniski turnir. Bilo je tu i boćanja, a popodne je bilo vrijeme za društvene igre za djecu u Vinkuranskoj vali. Roditelji i djeca najviše su uživali u tradicionalnim igrama za djecu u lučici, a tamo su najmlađi imali priliku s roditeljima po prvi puta potezati konop, natjecati se u kariolama i igrati igru „Uhvati metlu“. Mame su bile zadužene za potezanje konopa s djecom, dok su tate svoja umijeća pokazali u utrci s kariolama.

U nastavku večeri dodijeljene su nagrade djeci sudionicima natjecanja te je zabava za mještane i posjetitelje uz nastup Academix banda i Giuliana te bogatu ponudu hrane i pića nastavljena do kasno u noć.

Svojim prisustvom program je obogatio i načelnik Ivan Kirac, inače Medulinac.

Početak je to bogatog programa mjesnih fešti i obilježavanja Dana Općine Medulin. Ove godine Općina Medulin slavi 31 godinu svoga postojanja i rada, a bogat program Dana Općine trajat će cijeli mjesec lipanj te će obuhvatiti raznovrsne zabavne, kulturne, sportske i rekreativne sadržaje za sve generacije mještana i posjetitelja. (Istarski.hr)

 

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa