nestao lani na krku

Prvomajska oblijepljena lecima. Traži se Roland P.

0

U Prvomajskoj ulici u Puli na nekoliko je mjesta osvanuo letak s fotografijom nestale osobe koji je, sudeći po pratećem tekstu, postavila njegova obitelj iz Austrije, koja je ostavila i broj mobitela. Na obavijesti, uz fotografiju, piše da je riječ o Rolandu P., dementnoj osobi, koji je nestao na Krku još 19. lipnja 2023. godine, "viđen je u Crikvenici, a mogao bi biti u Rijeci, Senju..."

 

"Vidiš Rolanda? Nazovi odmah policiju 112", piše na letku.

U pulskoj policiji kažu da im nije poznata informacija o ovoj nestaloj osobi, a kažu da im se danas nitko nije javio vezano uz taj slučaj.

O slučaju Rolanda P. lanjskog rujna pisao je i Istarski.hr, kada se u našu redakciju javila njegova supruga s molbom za pomoć. 

O tome su izvještavali i brojni mediji s područja Rijeke, ali i Dalmacije, koji su izvijestili da za njim traje bezuspješna potraga. Tako Novi list u listopadu 2023. piše da je tada 61-godišnji Austrijanac nestao na Krku krajem lipnja, gdje je s obitelji bio na godišnjem odmoru, i od tada mu se gubi svaki trag. Sve dosadašnje potrage, nažalost, pokazale su se bezuspješnima. Obitelj je tada organizirala još jednu potragu i dobro bi im, kazali su tada, došla sva raspoloživa pomoć. 

Zadarski.hr lanjskog kolovoza pisao je da je, prema informacijama Policijske uprave Primorsko-goranske, Roland Polzl-Huemer nestao u Krasu na Krku 19. lipnja, zbog čega je Policijsku postaju Krk posjetila i zamjenica misije Austrijskog veleposlanstva u Zagrebu Julia Maria Tiefengraber. Uz policiju, u traganju su sudjelovali su i pripadnici riječkog HGSS-a s potražnim psima, vatrogasci i članovi lovačkih društava, a korišteni su i dronovi Jedinice specijalne i interventne policije i vatrogasaca, te policijsko plovilo Postaje pomorske policije Rijeka. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa