festival ulične umjetnosti

Mural na Verudi je dovršen. Pogledajte kako izgleda

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Mural na Verudi, koji je na stambenoj zgradi na Trgu kralja Tomislava proteklih dana oslikavao akademski slikar Mislav Lešić, konačno je dovršen. Mural prikazuje ženu u narodnoj nošnji zapadne Istre, moderniziranu kroz medij street arta.

 

Ona je majka  Mate Balote koja je bila inspiracija za njegovu pjesmu "Moja mati", čiji se stihovi nalaze u donjem dijelu murala.

Lešić, rodom iz Bošnjaka, koji se školovao u Rijeci i sada živi i radi u Zagrebu, u Pulu je došao na poziv prijatelja i kolege Vedrana Štimca, također umjetnika koji je oslikao niz zgrada.

"Ovaj rad nosi snažnu poruku o izrabljivanju i podređenosti, ali i o beskrajnoj srdačnosti i dobroti. Motiv murala lako se može interpretirati i u današnjem kontekstu, gdje svjedočimo sve većoj polarizaciji društva. S jedne strane imamo bogate koji imaju sve, dok su s druge strane potlačeni i izrabljivani radnici koji svojim trudom doprinose akumulaciji bogatstva drugih", poručili su organizatori.

Fasada je oslikana u sklopu Festivala ulične umjetnosti Kistom kroz zid. U sklopu festivala u planu je još jedan mural. Koji, organizatori zasad ne otkrivaju. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa