koncesionar potvrdio

Malonogometni tereni na Verudeli u dotrajalom su stanju. Cetina: 'Uskoro krećemo s renovacijom'

0
Foto: čitatelj
Foto: čitatelj

Na adresu Istarskog.hr pristiglo je više žalbi u vezi sa stanjem malonogometnih terena i infrastrukture na Verudeli, gdje je tvrtka Verudela Sport d.o.o., u vlasništvu Valtera Cetine, unazad nekoliko godina preuzela iznajmljivanje terena za jednu od omiljenih pulskih rekreacija, malog nogometa i popularnog „termina“.

 

Uz dostavljene nam fotografije, koje zorno prikazuju dotrajalo stanje terena broj 2, javljeno nam je da je situacija takva već godinama te da je umjetna trava, unatoč činjenici da joj je rok trajanja od osam godina već istekao, i dalje nepromijenjena. Umjesto kompletne zamjene i rekonstrukcije, na brže-bolje se teren krpa na kritičnim mjestima, a zakrpe se često odljepljuju i ostavljaju rupe na terenu, ili pak strše i stvaraju grbe na kojima bi se rekreativci mogli lako ozlijediti. Igranje „termina“ otežavaju i rasparane zaštitne mreže oko terena, višestruko krpane a i dalje pune rupa, zbog čega lopta stalno prelazi s jednom terena na drugi ili prolazi izvan granica terena i tvrdoglavo se kotrlja niz cestu prema Bunarini. Igračima je s te strane onemogućen izlaz pa se, ako nisu dovoljno vitki da se i sami provuku kroz mrežu, moraju izaći na glavni izlaz i napraviti cijeli krug da bi loptu vratili u igru. Nimalo ugodna, dodaju za kraj naši sugovornici, nije ni činjenica da u svlačionicama često nema tople vode, a trenutno je u jednoj nema uopće.

Unatoč tome što je cijena za termin i dalje sasvim razumna te iznosi 17 eura (puno manje od iznosa koji bi rekreativci za teren morali izdvojiti u, recimo, Zagrebu), poprilično je jasno da teren 2 nije u stanju za igru. Rečeno nam je i da vlasnik želi obnoviti infrastrukturu, ali nije siguran da će mu koncesija Grada Pule biti produžena, pa smo se obratili direktno njemu. Na zadovoljstvo svih zaljubljenika u ovaj sport, Cetina nam je odgovorio da je produženje koncesije potpisano unazad deset dana.

„Trenutno smo u fazi skupljanja ponuda i vrlo brzo krećemo u rekonstrukciju svega navedenog“, kratko je dodao, stoga je očekivati da bi u dogledno vrijeme tereni trebali biti obnovljeni, a stotine Istrijana koji svakog dana po terenu ganjaju „četvorku“ neće morati brinuti hoće li na terenu uganuti gležanj. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa