bit će i neke zarade...

Turista je u Puli više nego ikad. Pogledajte brojke

0
Jučer ispred pulske Arene (Snimio Milivoj Mijošek)
Jučer ispred pulske Arene (Snimio Milivoj Mijošek)

Turistički rezultati za Pulu mnogo su bolji nego prošle godine, više je i dolazaka i noćenja, što samo potvrđuje koliko je taj grad poželjan za inozemne, ali i domaće goste.

Zato je Turistička zajednica Grada Pule s nama podijelila statističke podatke za Pulu za period od 1. siječnja do 20. svibnja ove godine, naravno s usporedbom istog razdoblja prošle godine.

 

U konkretnim brojkama, od početka godine do 20. svibnja, Pulu je posjetilo 72.216 gostiju što je povećanje od 21 posto u odnosu na prošlu godinu, a realizirano je 212.760 noćenja što je povećanje od 13 posto.

Najbrojniji su bili domaći gosti koji su ostvarili povećanje od 14 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima, a zatim slijede državljani Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Srbije, koje također imaju povećanje noćenja.

Što se tiče strukture smještaja, najviše noćenja ostvareno je u objektima u domaćinstvu, ukupno 68.121 noćenje što čini povećanje od 14 posto u odnosu na razdoblje prošle godine za isti period, zatim u hotelima koji su ostvarili 65.735 noćenja 7 posto više nego prošle godine.

Spomenute smještajne kapacitete slijede hosteli, ostali ugostiteljski objekti za smještaj (apartmani poduzeća) i nekomercijalni smještaj. 

Unatoč ranom Uskrsu i lošoj vremenskoj prognozi, za što znamo da utječe na broj gostiju u predsezoni možemo biti zadovoljni sa ostvarenim brojkama, odnosno povećanjem. Sve vrste kapaciteta su u plusu kao i značajna tržišta. A prema dobrim najavama za sezonu te bogatim ponudama manifestacija kako u Areni, Malom rimskom kazalištu tako i na ostalim lokacijama, nadamo se da će se pozitivan trend nastaviti, poručuju iz TZ-a Grada Pule. (M.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa