rekorder hrvatskog turizma

U Rovinju ove godine čak 6 posto više noćenja u odnosu na lani

0
Rovinj (Snimio Milivoj Mijošek)
Rovinj (Snimio Milivoj Mijošek)

Tek nekoliko dana dijeli nas od pravog početka turističke sezone, pomalo se bliži i špica. Hoteli, ugostiteljski objekti i dućani su već odavno otvoreni, a kao gljive niču i ostali svakojaki shopovi, oni vrijedni i oni manje vrijedni, oni lijepi i uklopljeni u prostor, ali i oni katastrofalno ružni i uzaludni, namijenjeni samo brzoj zaradi tko zna koga. S rastom temperatura i najavama lijepog vremena gostiju je ovih dana sve više, pogotovo u Rovinju, dugogodišnjem rekorderu hrvatskog turizma.

 

Prema podacima sustava eVisitor, u Rovinju je u razdoblju od početka godine do 21. 5. 2024. ostvareno 524.550 noćenja i 150.031 dolazaka, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6 posto u noćenjima i 4 posto u dolascima, kažu iz rovinjske Turističke zajednice.

Najveći broj noćenja u tom periodu ostvarili su Nijemci s 19% učešća, Austrijanci s 18% učešća, domaći gosti sa 17% učešća, zatim Slovenci s 14% učešća te Srbi s 8% učešća.

Prema vrstama smještajnih objekata, najaviše je noćenja ostvareno u hotelima (51%), u kampovima (23%), zatim u privatnom smještaju (16%) te u turističkim naseljima (6%).

"U svim mjesecima ove godine ostvareno je više noćenja u odnosu na iste mjesece u prošloj godini, osim u travnju kada je ostvareno nešto manje noćenja budući da je Uskrs lani bio upravo u travnju. Trenutno u našoj destinaciji boravi 13.170 gostiju, najviše iz Njemačke, Austrije i domaćih gostiju", kaže za Istarski.hr Iva Damuggia, voditeljica promocije i odnosa s javnošću u rovinjskom TZ-u. (M.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa