rok od 20. svibnja bit će ponovno probijen?

VALKANE Igralište dobilo umjetni travnjak, doprema se čak 150 tona materijala! (foto)

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Jučer započet posao postavljanja umjetnog travnjaka na nogometnom igralištu Valkane danas je dovršen. No, prije nego što se igralište službeno otvori, predstoji još dosta posla. Naime, radnici koje smo zatekli na igralištu kažu nam da tek slijedi dopremanje čak 140 tona pijeska i na tone granulata! Pijesak, objašnjavaju, 'drži' travu, a granulat je omekšava. 

 

Na internetu pronalazimo podatak da umjetna trava ima dugačke niti od 25 do 45 milimetara i takvim je nitima potrebna potpora da bi stajale uspravno. Upotreba pijeska ima niz prednosti, a jedna od funkcija jest da utegne umjetnu travu. Dodatna težina znači da trava ostaje na svom mjestu i da ne mora biti fiksirana na bilo koji drugi način. Pijesak pruža stabilnost i štiti travnjak. Kao rezultat toga, za upotrebe ne nastaju bore ili nabori. Pijesak također okružuje dugačke vlati umjetne trave i osigurava da ostanu ravne.

Radnici kažu da je riječ o obimnom poslu te da će radovi trajati čak dva tjedna, što znači da bi ponovno bio probijen rok dovršetka, ovoga puta zakazan za 20. svibnja, kada je najavljen dolazak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem. Tada bi se, prema planu, na terenu trebale ogledati i mlađe kategorije ekipa U8 i U10 kategorija domaćih ekipa NK Istre 1961, NK Uljanika, NK Galižane, NK (stare) Istre, NK Velog Vrha i NK Štinjana.

Prvi rok otvaranja igrališta bio je 5. svibnja, na Dan grada Pule, koji je naknadno prolongiran. Pitanje o tome hoće li rok biti ponovno probijen uputili smo članu Uprave gradske tvrtke Pula usluge i upravljanje Goranu Pereši, koji kaže da "se sve radi da bi igralište bilo otvoreno 20. svibnja".

"Ima puno stvari za odraditi, vrijeme nije sjajno. Pijesak će se dopremiti, ali ako padne kiša, moguće da je teško raditi", rekao je Pereša te dodao da nije kompetentan kad je riječ o radovima na igralištu. Mario Peruško, drugi član Uprave, kazao nam je sljedeće:"Sve se radi za 20. svibnja. Kiša stvara određene poteškoće, ali će dečki iz tvrtke koja radi za Hrvatski nogometni savez dati maksimum". (M. Vermezović Ivanović

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa