potpisivanje ugovora u ponedjeljak

POSAO OD 23 MILIJUNA EURA Jedna od ključnih pulskih prometnica širi se na četiri trake

0
Foro: Google maps
Foro: Google maps

U ponedjeljak, 14. listopada, bit će potpisan ugovor o rekonstrukciji dijela državnih cesta Vodnjan – Veli Vrh i Veli Vrh – Pula.
Vrijednost radova je 18,5 milijuna eura bez, odnosno 23 milijuna eura s PDV-om, a izvođač je GP Krk.

 

Radi se o četverotračnoj prometnici koja se proteže od raskrižja s Tršćanskom do uklopa na radove dovršene prije nekoliko godina na Vodnjanskoj, u sjevernom dijelu Velog Vrha.
Radovi će obuhvatiti izgradnju rotora na Fažanskoj, raskrižju s Ulicom Valelunga i raskrižju s Tršćanskom.

Na Velom Vrhu, odnosnu raskrižju s Paduljskim putom i Creskom, Vodnjanska će se izvesti u formi podvožnjaka te će se uz postojeći most kod raskrižja s Tršćanskom dograditi i novi kojim će prolaziti dodatne dvije prometne trake. Planirano trajanje ugovorenih radova je dvije godine. Dionica je duga oko 1,4 kilometra.

"Ovim zahvatom će se povećati protočnost prometa iz smjera Vodnjana i Fažane prema Puli gdje smo zadnjih godina svjedočili prometnim gužvama pogotovo u ljetnom razdoblju. Također, osigurat će se sigurnija prometna komunikacija unutar Velog Vrha jer će prometnom denivelacijom raskrižja Creske ulice i Paduljskog puta (koji također uskoro obnavljamo u cijelosti) u odnosu na državnu cestu biti izbjegnuto prelaženje državne ceste, što je prvenstveno bolje za pješački promet i djecu koja idu u školu. Naravno, osigurat ćemo i prometnu protočnost tijekom radova", kaže pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa