USPJEŠNA PROVJERA 'ZELENO-ŽUTIH'

Igrač na probi riješio susret u Balama, protiv slovenskog prvoligaša

0
Giorgi Gagua pokušava pobjeći obrani Brava (foto: NK Istra 1961)
Giorgi Gagua pokušava pobjeći obrani Brava (foto: NK Istra 1961)

Reprezentativnu pauzu između dva prvenstvena susreta nogometaši Istre 1961 iskoristili su za pripremni susret u svom kampu u Balama protiv slovenskog prvoligaša Bravo iz Ljubljane. Trenutno peta momčad slovenskog prvenstva koja tek za tri boda zaostaje za vodećom Olimpijom bila je dostojan protivnik u testiranju nekih novih varijanti Istrinog trenera Paola Tramezzanija. Prije svega na djelu smo vidjeli novog braniča Luku Bogdana te igrače na probi, Moctar El Hacen, Davide Mariani te Gilad Abramov i dva juniora Alberta Mallaja i Kristijana Gojanija. Uz teren je u civilnoj opremi bio i drugo Istrino pojačanje tijekom ovoga tjedna Andre Poko.

‘Zeleno-žuti’ su u vodstvo došli već u 4. minuti susreta nakon lijepog zgoditka Marianija. Uslijedio je period bolje igre gostujućih igrača koji su prijetili u nekoliko navrata, prvenstveno preko Ivanšeka, koji je u nekoliko situacija bio u vrlo dobrim prilikama. Prvu mu je u 17. minuti ‘upropastio’ Marcel Heister svojim uklizavanjem, da bi dvije minute kasnije ponovno zaprijetio vrataru Marijanu Ćoriću, nakon čega Stanković pogađa stativu.

 

Mogli su domaći nogometaši povećati svoje vodstvo u 37. minuti kada gostujući vratar, inače Puljanin, Matija Orbanić ispušta loptu na petercu, a Mariani je ‘žabicom’ iz velike blizine šalje preko gola. Minutu kasnije Ivanšek i Šabotić su ponovno u dobrim prilikama, no istaknuo je tom prigodom ponovno Ćorić. 

U nastavku susretu igra je značajno splasnula, djelomično uzrokovana i promjenama u redovima obje momčadi. U 60. minuti Hribar je sam izašao pred Jana Pausa-Kunšta, no domaći vratar bio je pravovremen u otklanjanju opasnosti. Tri minute kasnije velika opasnost i s druge strane kada Mariani gura u prostor Eliasa Fileta, a Istrin napadač iskosa puca loše da bi to ugrozilo Kopatina. Priču je akcijama zaključio Salim Fago Lawal  kada na jednu dugačku loptu stiže prije gostujućeg vratara no udarac jako iskosa išao je paralelno s golom gostiju. Sve u svemu Luka Bogdan je, prema onome što je pokazao, opravdao svoj dolazak među ‘zeleno-žute’ dok će se ostatak igrača na provjeri stručni stožer morati izjasniti u sljedećim danima. 

 

ISTRA 1961 - BRAVO 1:0 (1:0)

ISTRA 1961: Ćorić, Keller, Ferro, Bogdan, Hesiter, Blagojević, Maurić, Mariani, Lisica, Filet, Gagua (još su igrali: Paus-Kunšt, Marešić, El Hacen, Gojani, Mallaj, Abramov, Fago, Kadušić)

BRAVO:  Orbanić, Jovan, Guessan, Jakšić, Hribar, Štravs, Gidado, Šabotić, Stanković, Ivanšek, Poplatnik (još su igrali: Rodrigues, Španring, Jusić, Bajc, Kopatin, Hojč, Tučić).

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa