poznata američka kuharica porijeklom iz pule

Lidia Bastianich prisjetila se djetinjstva i - Pašarete?

0
Lidia Bastianich (Foto: Facebook)
Lidia Bastianich (Foto: Facebook)

'Prisjetila sam se djetinjstva pa ću pripremiti napitak kojeg se sjećam', kaže danas na jednoj kulinarskoj emisiji koju prenosi HRT poznata voditeljica kulinarskih emisija talijansko-hrvatskih korijena Lidia Bastianich.

 

'Sezona je crvenih naranča pa ću pripremiti pašaretu. To je mješavina svježe iscijeđenog narančinog soka i mineralne. Moj je djed nedjeljom išao pješice u osteria (konoba, op.a.) u susjednom gradiću. Muškarci su se ondje okupljali i boćali. Mi djeca išli smo s djedom jer bismo uvijek dobili passarettu', kaže Bastianich.

'Pašareta je vrlo jednostavna. To je tada bio dječji napitak. Sada djeca piju slične sokove, mi smo pili izvornu verziju. Okusi i mirisi probuđuju lijepa sjećanja. Sjećam se djeda i čekanja ispred konobe da dobijem pašaretu', priča Bastianich.

Ipak, poznato je da Pašaretu u Istri proizvodi još od 1924. godine obitelj Ferenčić iz Pazina, pa ostaje poprilično nejasno je li Lidia kao dijete pila upravo njihovu Pašaretu, iscijeđenu naranču s mineralnom vodom, ili možda kakvu treću verziju.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa