UZ DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Slušatelj istarskog radija urnebesno komentirao stres i depresiju. 'Ča je moja nona sve pasala, a danas…'

0
Ilustracija (Snimio: Milivoj Mijošek)
Ilustracija (Snimio: Milivoj Mijošek)

Budite tjelesno aktivniji, nogirajte društvene mreže, bolje snivajte i meditirajte, ojačajte samopouzdanje… Ovo su samo neki od savjeta kojima su vas prigodno obasipali jučer, uz obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja.

Rekli su vam usput, po tko zna koji put, da je to duševno zdravlje postalo važnije nego ikad, pa zahtjeva pažnju i trud kako bi, je li, živjeli sretno i ispunjeno.

 

Ima i onih koji sve ovo smatraju pretjerivanjem: izmišljamo, vidimo probleme i tamo gdje ih realno nema, sve nam smeta i sve nas baca van kolosijeka. Ispada kao da se danas ljudi osjećaju loše i kada im je realno dobro. 

Koji nam je vrag odjednom?

Takvo je vrijeme došlo: što smo kolektivno manje normalni, više se divimo normalnosti.

Normalan nam se, i urnebesan k tome, učinio komentar jednog pratitelja Facebook profila Radio Istre, pa ga za ovu prigodu prenosimo u cijelosti i bez korekcija.

„Kad popensan ča je sve moja nona pasala (kao i većina nonići) u svojen životu, drugi svjetski rat, tešku glad, pila vodu iz lokve, rodila u kampanji, pole hodila na delo i tendila blago i kampanju, zgojila sve od svoje dice do nas unuki itd itd, zajno se mentalno uzdravin...Danas pade internet na po ure, svi se tresemo, mentalno bolni...“, napisao je Luka Jehnić ispod objave koja najavljuje tematsku radijsku emisiju uz Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Bravo, Luka!

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa