tko je odgovoran za milijunski dug?

Osnivači Infobipa pokrenuli još jednu tvrtku, pa se povukli

0
Silvio Kutić / Izabel Jelenić
Silvio Kutić / Izabel Jelenić

Suosnivači Infobipa Silvio Kutić i Izabel Jelenić u sklopu te danas velike i globalno uspješne hrvatske IT kompanije, imali su i projekt Centili pokrenut 2011. godine.

Riječ je platformi za mobilna plaćanja koja omogućuje kupovinu digitalnih proizvoda i servisa. Centili se u jednom trenutku odvojio u posebnu kompaniju u Srbiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Kreatori raznih vrsta sadržaja nastavili su zadovoljno koristiti usluge te platforme kako bi ih monetizirali svoj sadržaj, odnosno preko Centilija primili novac od svojih korisnika.

Iz perspektiva klijenata sve je odlično funkcioniralo do 2021. godine. Tad se počeo povećavati rok nakon kojeg im je Centili isplaćivao sredstva. Kako je prolazilo vrijeme, računi su se plaćali sve kasnije. Jedan od korisnika kaže da su im u jednom trenutku plaćali s godinu dana kašnjenja, ako i tada, piše Forbes Hrvatska.

 

Kutić i Jelenić bili su vlasnici Centilija, ali nisu upravljali njime. Od 2020. godine direktor tvrtke bio je Zoran Vasiljev. Prema izjavama zaposlenika te kompanije, u tom periodu tvrtkom se upravljalo "nedomaćinski", odnosno iracionalno. Kažu kako se tada zapošljavalo previše menadžerskog kadra s visokim plaćama.

Kako su isplate korisnicima sve više kasnile, oni su postali sve nezadovoljniji. Od 2023. godine moguće je pronaći njihove objave na društvenim mrežama u kojima se pitaju kad će dobiti svoj novac.

Forbes Hrvatska je Kutiću i Jeleniću poslao nekoliko konkretnih pitanja vezanih uz nastanak dugova, pristup poslovanju, prodaju Centilija, dugove i navodno planiranje pokretanja nove slične kompanije.

Više možete čitati na linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa