Od 15. do 17. studenog

ISTRAVIRGIN Na Dane mladog maslinovog ulja u Vodnjan stižu i slavni kuhari

0

Od 15. do 17. studenog u Vodnjanu se održava 18. izdanje Istravirgina - smotre mladog maslinovog ulja. 

Stara škola (bivša tvornica obuće Astra) iznova otvara svoja vrata ljubiteljima najboljih ekstradjevičanskih maslinovih ulja na svijetu, a stotine uzoraka tekućeg zlata dijamantnog statusa još će jednom pokazati zašto je Istra središte maslinarskog svijeta, a Vodnjan u mjesecu studenom njen glavni grad.

 

Grad Vodnjan ovom manifestacijom odaje priznanje svima koji su od Istre stvorili najuspješniju maslinarsku regiju. S udrugom Agroturist i ostalim partnerima i ove godine priprema bogat trodnevni program s puno gastronomskih sadržaja, edukacije, kušanja i zabave. Posjetitelji će uz renomirana imena gastro scene doživjeti nezaboravni kulinarski show, a jedinstvene degustacije u Oil baru otvorit će publici cijeli spektar doživljaja koje pružaju mlada ulja. Uljari, maslinari i drugi proizvođači imat će sjajnu priliku za ostvarivanje poslovnih kontakata.

Sve to Istravirgin čini tako prepoznatljivim i na međunarodnoj sceni. Ovog se vikenda na Vodnjanštini zahuktava berba maslina i sve su uljare u gradu i okolici već počele s radom. S nestrpljenjem se očekuju prve ocjene karakteristika ovogodišnjeg maslinovog ulja. 

Davod Skoko

"Konzumenti na Istravirginu  naučili su da ekstradjevičansko maslinovo ulje nije začin, nego osnovna namirnica na kojoj se temelji tradicionalna mediteranska, ali i suvremena svjetska kuhinja. Tako će i ove godine slavna imena domaće gastro scene, poput Davida Skoka, zaokružiti cijelu maslinarsku priču pripremajući jela s najboljim uljima naših izlagača.

Naravno da potpuni doživljaj nije moguć bez vrhunskih vina, sireva i pršuta domaćih proizvođača, raznih delicija, rukotvorina i svega onog što proizlazi iz naše tradicije, čime se ponosimo i što čini jedinstveni doživljaj Istre", najavljuju uz Grada Vodnjana.

"Istarski maslinari i uljari rade odličan posao. Ovaj festival posveta je njima, koji svojim trudom i znanjem iz godine u godinu stvaraju vrhunsko maslinovo ulje i kontinuirano na svjetskoj sceni potvrđuju svoj renome kao i renome Istre. Naše je ulje zeleni dijamant vrhunske kvalitete", rekao je vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio i pozvao građane da posjete ovu jedinstvenu smotru.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa