što smo se sunčali smo se sunčali

Destabilizacija vremena, meteoalarm u dijelu Istre, stižu i pljuskovi

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

"U novi tjedan ulazimo s postupnom destabilizacijom atmosfere. Prvo će pljuskovi sve češći biti u gorju, a zatim u nastavu tjedna očekujemo ih i drugdje. Uobičajeno svibanjsko vrijeme nastavlja se do daljnjega", piše Istramet.

Konkretno, danas će biti pretežno oblačno vrijeme, sredinom dana i poslijepodne u gorju uz mogućnost pojave lokalnih pljuskova i mjestimične kiše. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera, ujutro većinom bura. Jutarnje temperature zraka od 8 do 13 °C, a dnevne vrijednosti između 20 i 25.

 

Pretežno oblačno očekuje se i u utorak, uz mogućnost mjestimične kiše, naročito sredinom dana u unutrašnjost Istre i gorju. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka bit će od 9 do 14 °C, a dnevne vrijednosti između 20 i 25.

U srijedu opet pretežno oblačno i ne posve stabilno vrijeme, uz mogućnost mjestimične kiše, naročito u kopnenom području. Puhat će većinom slab do umjeren levant, a u drugom dijelu dana jugo. Jutarnje temperature zraka očekuju se od 10 do 15 °C, a dnevne vrijednosti između 20 i 25, prognozira Istramet.

DHMZ je za danas izdao žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske. Žuto upozorenje je na snazi za zapadnu obalu Istre zbog jakog vjetra.

U četvrtak se očekuju pljuskovi, a od petka bi vrijeme trebalo biti nešto povoljnije. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa