draži natjecanja

Iz jedne zemlje Hrvatska dobila 12 od naroda i nula od žirija!

0
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Hrvatska je na koncu završila Eurosong na drugom mjestu, da su se brojali samo glasovi publike, takozvanog televotinga, bila bi prva.

Od publike je Baby Lasagna dobio 337 glasova, Švicarska bi bila tek peta sa 226. Između su još Izrael sa 323, Ukrajina sa 307 i Francuska sa 227 bodova.

Prema mišljenju žirija Hrvatska je završila treća sa 210 bodova, Švicarska ih je dobila 365, a Francuska je bila druga sa 218. Dakle, natjecanje je presudio iznimno veliki broj bodova žirija za Švicarsku, sve one silne dvanaestice koje je kasnije bilo teško nadoknaditi.

 

Konačna razlika od 44 boda (591:547) čini se mala, ali to je zapravo jako velika razlika. Da se poigramo igre "što bi bilo kad bi bilo", Hrvatskoj su četiri zemlje trebale dati po 12 bodova a Švicarskoj nula, da bi Baby Lasagna završio kao pobjednik. S obzirom na to kako je teklo glasanje žirija, tako nešto bilo je nemoguće jer je Hrvatska dobila samo dvije dvanaestice.  

Od publike Lasagna je dobio devet dvanaestica, redom to su Albanija, Austrija, Azerbajdžan, Danska, Island, Irska, Norveška, Srbija i Slovenija.

Koliko se razlikuju glasovi publike i žirija najbolje dočaravaju glasovi Norvežana za Hrvatsku. Njihov žiri nam uopće nije dao bodove, a narod maksimalnih 12.

Švicarska je maksimalnih 12 bodova u televotingu dobila tek od jedne države - Ukrajine. Hrvatska je od Ukrajinaca u ovoj kategoriji dobila deset bodova. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa