Flego: Treba izjednačiti cijenu poljoprivredne vode u čitavoj Istri

0
Valter Flego u razgovoru s novinarima
Valter Flego u razgovoru s novinarima

Kandidat za istarskog župana Valter Flego, u sklopu turneje „Za Istru koja radi“, 22. travnja je posjetio Agrokoku u Puli gdje se susreo s direktorom Edinom Tanovićem.

„Cilj mi je obići predstavnike svih ključnih gospodarskih grana u Istri te se izravno upoznati s njihovim planovima i poteškoćama u poslovanju“, kazao je Valter Flego koji je upravo iz tog razloga posjetio i Agrokoku.

„U sklopu svih razgovora koje sam do sada vodio s brojnim poduzetnicima, poljoprivrednicima i obrtnicima naišao sam na niz kvalitetnih ideja, inicijativa i prijedloga koje ćemo u narednom mandatu i realizirati. Ključno pitanje je uvijek kako javni sektor može pomoći poduzetnicima koji imaju volje i energije za investirati. Smatram da zajedničkim snagama i suradnjom javnog i privatnog sektora možemo biti uspješniji i konkurentniji“, kazao je Flego.

Kandidat se osvrnuo i na konkretne planove o kojima je razgovarao s Tanovićem poput ulaganja u alternativne izvore energije, ali o raznim zaprekama koje nažalost onemogućavaju daljnje širenje postrojenja Agrokoke.

„Također, ono za što ću se zalagati, a što smatram iznimno važnim, je izjednačavanje cijene poljoprivredne vode na području cijele Istre. Danas je ona u južnoj Istri daleko skuplja nego u ostalim područjima našeg poluotoka.

Dakle, radi se o konkretnom primjeru pomoći javnog sektora, no to nije sve jer kroz prostorne planove, infrastrukturu te kontakte s nadležnim ministarstvima i tijelima s javnim ovlastima, možemo stvoriti bolje uvjete za naše gospodarstvenike“, zaključio je kandidat za istarskog župana Valter Flego.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa