Općina Medulin pridružila se akciji čišćenja okoliša

0
Šumicu je čistio i načelnik Goran Buić (u sredini)
Šumicu je čistio i načelnik Goran Buić (u sredini)

Općina Medulin i komunalno poduzeće Albanež d.o.o. i ove su se godine pridružili akciji Zelena čistka - jedan dan za zeleni okoliš.
Kampanja Zelena čistka je dio globalnog pokreta koja se provodi u sklopu svjetske akcije Word Cleanup 2013. Održana je 20.04.2013. godine, sa svrhom uključenja najvećeg broja volontera ikada u Hrvatskoj.
Inicijator i koordinator akcije je udruga Žmergo koja već 17 godina djeluje na području očuvanja okoliša, zaštite prirode i kulturne baštine.
Općina Medulin je prepoznala važnost kampanje Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, te je potpisala pismo namjere o učestvovanju u akciji, kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu.
Općina Medulin i njezino komunalno poduzeće Albanež d.o.o. pristupili su akciji čišćenja na način da je očišćena šumica iznad sportskog centra u Pomeru.
Osim volontera - mještana Pomera, mjesnog odbora, vijećnika Općinskog vijeća Općine Medulin, na čelu s načelnikom Goranom Buićem, u akciji čišćenja sudjelovali su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin.
Akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada trajala je od 9 do 14 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa