Načelnik Medulina na sajmu inovacija REXPO predstavio projekt zabavnog parka Campanož

0
Goran Buić je projekt predstavio na engleskom jeziku
Goran Buić je projekt predstavio na engleskom jeziku

Goran Buić, načelnik Općine Medulin, uspješno je predstavio projekt Zabavnog parka i letjelišta Campanož na ovogodišnjem regionalnom sajmu investicija REXPO Adriatic u Zagrebu.

Općina Medulin je donošenjem prostornog plana stvorila preduvjet za izradu UPU Campanož, koji je izrađen, prezentiran i jednoglasno usvojen na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 15. travnja. U međuvremenu je izrađena studija izvodljivosti od strane tvrtke Actionpark iz Španjolske. Projekt Crispoland, kao dio zabavnog parka, ušao je među top 10 projekata koji se trenutno nude u Hrvatskoj, a prezentiran je na REXPO Zagreb.

Medulinski načelnik Goran Buić je prezentacijom na tečnom engleskom jeziku predstavio projekt koji je plijenio pozornost mnogobrojnih stranih i domaćih poduzetnika i investitora. Na kraju prezentacije uslijedila su mnogobrojna pitanja i pozitivne reakcije na projekt.

Predstavljanju projekta nazočio je i pomoćnik ministra za prometnu infrastrukturu Oliver Kumrić koji nije krio zadovoljstvo i naglasio kako je uvjeren da će ovakav projekt vrlo brzo naći investitore na dobrobit svih mještana Općine Medulin.

Projekt Crispoland, kao dio zabavnog parka, ušao je među top 10 projekata koji se trenutno nude u Hrvatskoj
Projekt Crispoland, kao dio zabavnog parka, ušao je među top 10 projekata koji se trenutno nude u Hrvatskoj

Ministar Regionalnog razvoja i fondova europske unije Branko Grčić također je ocijenio projekt vrlo pozitivnim, te istaknuo da je Općina Medulin jedan od svjetlijih primjera u Republici Hrvatskoj kako treba raditi na projektima, poticati gospodarstvo i otvarati prijeko potrebna nova radna mjesta. Općina Medulin će ovim projektom zasigurno produljiti turističku sezonu, ponuditi dodatni sadržaj i kvalitetu življenja na dobrobit svih njenih gostiju i žitelja u cjelini.

Ministar Grčić: REXPO Adriatic 2013 budi optimizam

Sajam REXPO Adriatic 2013 je 18. travnja u popodnevnim satima obišao i Branko Grčić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije koji je uz organizatore posjetio hrvatske i regionalne izlagače na sajmu.

Tom je prilikom naglasio kako je REXPO Adriatic 2013 izvrsna prilika za predstaviti, ali i upoznati investicijske potencijale Republike Hrvatske posebno zato što je sajam regionalnog karaktera i okuplja ne samo domaće već i regionalne investitore pa daje i realan prikaz Hrvatske u odnosu na Jadransku regiju. Ugodno se iznenadio brojem dobrih i kvalitetno pripremljenih investicijskih projekata koje se na sajmu REXPO moglo vidjeti. Na kraju posjeta zaključio je da sajam REXPO zaista budi optimizam, čestitao organizatorima na odlično odrađenom poslu te najavio kako će Vlada Republike Hrvatske svakako i ubuduće podrţavati ovo događanje.

Međunarodni poslovni sajam investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za Jadransku regiju REXPO Adriatic 2013 ima podršku brojnih institucija u Hrvatskoj, pa je tako u srijedu sajam svečano otvorila direktorica sajma Sanda Marušić uz podršku Veleposlanice Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Daniele Karagjozoska, pomoćnika ministra turizma Ţelimira Kramarića i ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja Anke Mrak-Taritaš.

Ovogodišnji sajam REXPO Adriatic 2013 u dva je dana okupio oko 1.000 domaćih i međunarodnih sudionika te oko 30 izlagača na štandovima dok je REXPO Forum ugostio preko 50 eminentnih međunarodnih stručnjaka te predstavnika vlada u regiji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa