PAZINSKI PEDAGOZI JUBILARCI

Elena Brajković i Svetlana Dukin Bertoša nagrađene za impresivnih 40 godina obrazovnog rada 

0
Svi nagrađeni s prijema u Pazinu
Svi nagrađeni s prijema u Pazinu

U povodu Svjetskog dana učitelja danas je  u pazinskom Spomen domu održana prigodna svečanost na kojoj su odgajatelji i učitelji iz pazinskog vrtića, odnosno osnovni i srednjih škola, njih 49, primili priznanja za jubilarni staž (od 10 do 40  godina) u obrazovnom radu. 

Uručila ih je gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima. Među jubilarcima, impresivnih 40 godina obrazovnog rada obilježile su Elena Brajković i Svetlana Dukin Bertoša iz Osnovne škole Vladimira Nazora.

40 godina obrazovnog rada - Elena Brajković i Svetlana Dukin Bertoša s pazinskom gradonačelnicom Suzanom Jašić

Brajković je ukazala na važnost učitelja u životu svakog čovjeka, naglašavajući kako je on, uz roditelje, prva osoba kojoj dijete vjeruje, čiju riječ upija i postupke oponaša.

„Naprosto je neusporedivo vrijeme kada sam prije 40 godina počela raditi kao učiteljica u jednoj maloj područnoj školi i ovo danas. Međutim, ono što daje učitelj;  poticaj, toplu riječ, motivaciju, razumijevanje, utjehu, strpljenje, podršku, prijateljstvo…., nešto je što se ipak može usporediti s onime prije 40 godina i sadašnjim vremenom. To je nešto što nikakav napredak tehnologije ne može zamijeniti“, naglasila je Brajković. Poručila je kolegama da, uz prenošenje znanja, budu objektivni, strpljivi, suosjećajni, te daju učenicima podršku, potiču ih na znatiželju, kreativnost, jer je to ono što se pamti.

Posvećenost odgajatelja i učitelja odgoju i obrazovanju, za dobrobit djece i učenika koji su im povjereni, istaknula je i gradonačelnica Jašić.

„Zanimanje koje ste odabrali ključno je za sutra. Ne možemo služiti samo sebi, novcu, zaradi. Vrijednije je služiti društvu, kao što to rade učitelji, liječnici, vatrogasci…Bez tih zanimanja nema nadogradnje društva“, poručila je Jašić. 

U ime svih ravnatelja pazinskih odgojno-obrazovnih ustanova obratila se ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzana Poropat Božac, osvrnuvši se, među ostalim, i na važnost sjećanja i činjenice kako odgajatelji i nastavnici uvijek ostaju u sjećanju svojih učenika.

„Biti učitelj, znači biti graditelj. Graditelj budućnosti, jer svaki dan kada učitelji uđu u učionicu, oni ne susreću samo učenike, već susreću budućnost..“, istaknula je Poropat Božac, dodavši da uloga učitelja postaje sve kompleksnija, jer više nisu samo prenositelji znanja. Oni su i mentori, motivatori, prijatelji i uzori, a pritom i privilegirani što mogu omogućiti nekome da ostvari potencijal. Zaključila je kako se, korak po korak, Pazin bliži cilju da bude obrazovno srce Istre, a da su upravo odgajatelji i učitelji temelji obrazovnog sustava i nositelji te vizije. 

Svečani program organiziran je u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, pa je tako govornica uređena zaslugom odgajateljica dječjeg vrtića Olga Ban iz Pazina, dok su glazbene točke izveli mališani iz vrtića i iznimno talentirani učenici Osnovne škole Vladimira Nazora, GSŠJD Jurja Dobrile i Pazinskog kolegija, koji je dao i voditeljski par. 

Iz Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin za 10 godina rada nagrađeni su: Renata Smolica i Petra Matković Salopek; za 15 godina Jasmina Jelenić; za 30 godina: Sandra Vlahov, Dragica Dermit; za 35 godina Sanda Bartolić, Renata Demark.

Iz OŠ Vladimira Nazora Pazin za 10 godina rada nagrađeni su: Petra Ančić Ćus, Jelena Bašić, Kristina Bertoša, Ivana Grabović, Suzana Jurčinović, Petra Nefat, Dušanka Tomić Luk, Tanja Mendiković; za 15 godina: Melita Antolović, Jasmina Franković Pamić, Eduard Videka; za 20 godina: Ivana Baća, Alenka Franjul, Jasna Matas Sinožić, Kristina Mijandrušić Ladavac, Sanja Mofardin; za 25 godina: Sanja Baćac Ivančić, Patricija Golob Fonović, Jagoda Oplanić; za 30 godina: Suzana Bračić, Dinka Klarić, Marija Bašić, Gordana Hrvatin; za 40 godina: Elena Brajković, Svetlana Dukin Bertoša.

Iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin za 15 godina rada nagrađeni su: Sanja Cvitić Kukuruzović, Silvija Mavrić; za 20 godina: Daliborka Tojčić, Martina Đuranec, Sergio Stemberger; za 25 godina: Linda Laković Baretinčić, Sanja Grujić, Irena Škropeta Blašković; za 30 godina Robert Fabris; za 35 godina: Jasna Sloković, Marica Ursić, Vesna Vujasnin Ilić.

Iz Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije Pazin za 10 godina rada nagrađena je Željka Knapić; za 20 godina: Gordana Radić Labinjan, Kristina Varda; za 25 godina Daniel Bogešić; za 30 godina Orijana Paus.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa