U srpnju 5. izdanje Montraker Live Music Festivala u Vrsaru

0
Konferencija za novinare povodom prvog predstavljanja ovogodišnjeg Montraker Live Music Festivala
Konferencija za novinare povodom prvog predstavljanja ovogodišnjeg Montraker Live Music Festivala

U Vrsaru je održana konferencija za novinare povodom prvog predstavljanja ovogodišnjeg Montraker Live Music Festivala, petog po redu. Marin Grgeta, organizacijski direktor i PR festivala te v.d. pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrsar, najavio je da će se festival održati od 18. do 20. srpnja, na prostoru Montrakera. Od ove godine, uz Općinu i Turističku zajednicu, kao suorganizator se priključuje i Glazbena rock udruga Vrsar (GRUV), a program je bogatiji no ikad. Istaknuo je kako se pokretanje ove manifestacije pokazalo punim pogotkom, te da on raste iz godine u godinu, doprinoseći i promociji područja Montrakera, velike javne kupališne zone te zone zabave, kulture, sporta i rekreacije koju je Općina Vrsar otvorila za javnost 2008. godine, nakon što je Rivieri istekao ugovor o najmu za to područje koje je nekoć bilo dijelom autokampa Turist, čineći svojevrsni presedan u hrvatskim okvirima.

Svetozar Rackov, umjetnički direktor festivala, naglasio je kako je Montraker Live počeo kao jazz i blues festival, ali kako se uskoro pokazalo da u Istri ima jako puno jazza ljeti, te da je rock i električni blues niša na koju se treba bazirati, s obzirom da takvih festivala nedostaje u čitavoj Hrvatskoj, s čime se započelo već prošle godine kad su u Vrsaru gostovali (i postigli veliki uspjeh) Ten Years After, legende Woodstocka i svjetskog rocka. Ovogodišnje izdanje predstavlja daljnju prekretnicu, i nudi tri festivalske večeri sa sjajnim izvođačima.

Festival otvaraju Letz Zep iz Londona koje je sam Jimmy Page označio kao uvjerljivo najbolji tribute band Led Zeppelina, vjerojatno najvećeg hard rock sastava na svijetu. Velikih hitova i fantastične energije zasigurno neće nedostajati.

Drugog festivalskog dana, 19. srpnja, nastupa Eric Sardinas, velika svjetska rock-blues zvijezda kojoj će to biti četvrti nastup u Istri. Jedan od najboljih svjetskih slide-gitarista na vrlo specifičan način predstavlja blues kroz rock izričaj i iznimno je dobro prihvaćen svugdje od publike, te se očekuje veliki, bučni show.

Wishbone Ash
Wishbone Ash

Festival zatvaraju, 20. srpnja, Wishbone Ash, povijesno ime progresivnog rocka sedamdesetih godina. Nastali su 1969. godine i otad haraju svjetskim pozornicama. Prvi su uveli „twin-guitar“, dvije solo gitare koje paralelno sviraju dvije melodijske linije, a majstor gitarist Andy Powell još uvijek izluđuje publiku diljem svijeta. Montraker Live će biti jedinstvena prilika za poslušati uživo ove istinske rock velikane, koji su u Zagrebu i Ljubljani gostovali pred gotovo trideset godina.

Mladen Pisak, tajnik udruge GRUV koja okuplja rock ljubitelje iz Vrsara i okolice, najavio je da će se od ove godine prodavati ulaznice za festival, s obzirom da su zbog kvalitete programa značajno porasli troškovi organizacije. Prodaja će krenuti kroz slijedeća dva do tri tjedna, a ulaznice će se moći kupiti u Vrsaru i on-line, a o detaljima će javnost biti naknadno obaviještena. Cijena za pojedinu festivalsku večer iznosi 70 kuna, a ukoliko se kupi paket za sve tri večeri on košta 140 kuna (jedna je svirka, dakle, besplatna).

Natalija Vugrinec, direktorica TZO Vrsar istaknula je kako je Montraker Live nastao kao želja da se upotpuni ponuda glazbenih manifestacija u Vrsaru, te kao nešto drugačije i ekskluzivno. Uspjeh je polučen, i namjera je nastaviti u tom pravcu. Rekla je kako je nova koncepcija potpuno pogođena, što su prepoznali i lokalni hotelijeri, te da ima sve više upita gostiju koji žele doći u Vrsar zbog festivala. Publika je šarolika, sastavljena i od stranaca, i od ljudi iz bliže okolice, ali i od posjetitelja iz čitave Hrvatske, koji na Montraker Live Music Festivalu imaju priliku uživati u vrhunskoj glazbi u prekrasnom ambijentu prirodne pozornice na Montrakeru, s pogledom na stari grad Vrsar i zvjezdano nebo.

Letz Zep
Letz Zep

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa