IDS već prvog dana prikupio potreban broj potpisa za svoje kandidate

0
Boris Miletić, Tedi Chiavalon i Valter Flego
Boris Miletić, Tedi Chiavalon i Valter Flego

Pod sloganom „Za Istru koja radi“ više od 800 članova, volontera i simpatizera IDS-a, zajedno s IDS ovim kandidatima za načelnike, gradonačelnike i župana, već je prvog dana prikupilo sve potrebne potpise za kandidature svih IDS-ovih kandidata za načelnike, gradonačelnike i župana, objavljeno je 19. travnja na konferenciji za medije u prostorijama IDS-a u Puli.

Kako je istaknuo glavni tajnik te stranke Tedi Chiavalon, građani su tako već prvog dana dali legitimitet kandidatima IDS-a da izađu na izbore, a potreban broj potpisa prikupljen je u samo nekoliko sati.

„Potpisi su se prikupljali po svim gradovima i općinama u Istri, a rezultat se odnosi na potpise prikupljene do 16 sati“, izjavio je Chiavalon.

Valter Flego prikupio 11.425 potpisa

Valter Flego je za svoju kandidaturu za župana Istarske županije prvog dana prikupio 11.425 potpisa građana, dok je Boris Miletić za kandidaturu za gradonačelnika Pule prikupio 1.672 potpisa građana.

Svojim potpisom građani su izrazili podršku IDS-u i njegovim kandidatima što IDS-u daje povjerenje u još jedan odličan izborni rezultat na izborima koji će se održati 19. svibnja.

Za pravovaljanost kandidatura bilo je potrebno prikupiti 80 potpisa birača za općinskog načelnika i zamjenika u općinama do 1.000 stanovnika, 100 potpisa birača za općinskog načelnika i zamjenika u općinama iznad 1.000 stanovnika, 250 potpisa birača za gradonačelnika Pazina, Buzeta, Buja, Novigrada, 450 potpisa birača za gradonačelnika Poreča, Labina, Umaga i Rovinja, 900 potpisa za gradonačelnika Pule i zamjenike, a za župana i njegove zamjenike trebalo je prikupiti 2.500 potpisa.

„IDS će nastaviti s prikupljanjem potpisa do zakonom određenog roka jer želimo dati mogućnost svim građanima da svojim potpisom izraze podršku svom načelniku ili gradonačelniku i kandidatu za župana“, zaključio je Chiavalon.

Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić i kandidat za župana Valter Flego zahvalili su se svim građanima koji su potpisali kandidature, te svim simpatizerima koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa.

„Povjerenje koje su mi iskazali građani Istre posebno me veseli i daje mi dodatnu snagu“, izjavio je Flego. „Iznimno mi je drago što građani Istre vjeruju u program „Platforma 7x7 – Za Istru koja radi“ kojeg predstavljamo diljem Istre te ćemo i dalje nastaviti. Istra je danas jedna od najrazvijenijih regija Hrvatske, ali Istra može više“, dodao je.

Miletić: Istrom se neće upravljati s Iblerovog trga

„Imamo puno mogućnosti koje nisu iskorištene, puno prostora za poboljšanje, modernizaciju i napredak te pozvao sve građane Istre da zajedno zakoračimo u novo vrijeme i izgradimo bolju budućnost za Istru, za  Istru koja vjeruje, za Istru koja radi“, rekao je Flego.

Miletić je naglasio kako se Istrom neće upravljati iz Zagreba, a Pulom se neće upravljati s Iblerovog Trga, već će se Istrom upravljati u Istri a Pulom će se upravljati sa Foruma. „To su, prikupljajući sve potrebne potpise u jednom danu,  potvrdili danas i naši sugrađani“, zaključio je potpredsjednik IDS-a dodavši kako su to zaslužili dosadašnjim radom. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa