Općina Medulin i Albanež uključuju se u Zelenu čistku

0
Cilj ove akcije je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada
Cilj ove akcije je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada

U Pomeruće se 20. travnja održati akcija Zelena čistka – jedan dan za zeleni okoliš, koja će okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja. Budući da priroda nema granica i svačiji je interes, 400 članova Europskog parlamenta pisanim je dokumentom poduprlo akciju. Podršku je uputio i povjerenik EU za okoliš, Janez Potočnik.

Cilj ove akcije je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Inicijator i koordinator je udruga Žmergo koja već 17 godina djeluje na području očuvanja okoliša, zaštite prirode i kulturne baštine.

Potpisivanjem Pisma namjere Općina Medulin je prepoznala važnost kampanje Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu. Tako će Općina Medulin i njezino komunalno poduzeće Albanež d.o.o. pristupiti akciji čišćenja.

Odabrana lokacija je čišćenje šumice iznad sportskog centra u Pomeru.  Osim volontera - mještana Pomera, mjesnog odbora, vijećnika općinskog vijeća Medulin, na čelu s načelnikom Goranom Buićem, sudjelovati će i Dobrovoljno vatrogasno društvo Medulin. Akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada će trajati od 9 - 14 sati. Nakon akcije slijedi okrijepa. Koordinator akcije je Divna Radolović Rosanda iz Albaneža d.o.o.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa