Pula: Riva postaje jednosmjerna

0
Radovi idu brže od očekivanog
Radovi idu brže od očekivanog

Gradonačelnik Boris Miletić predstavio je 19. travnja odluku o prenamjeni dijela pulske rive u pješačku zonu i najavio novosti vezane uz parkiranje na tom području.

Naime, parkiranje duž rive se ukida jer se taj dio Pulskog zaljeva u potpunosti pretvara u pješačku zonu.

Na dijelu ulice Riva zapad i Riva istok više se neće moći parkirati, dok će se i dalje parkirati na dijelu parkirališta Carinski gat koje ostaje u sustavu gradskih parkirališta pod naplatom.

Uz to, rivom će se prometovati jednosmjerno. „U sklopu prometnog rješenja za rivu odlučeno je da se uspostavi jednosmjerni promet od raskrižja s Ulicom sv. Ivana u smjeru zgrade Pošte. Pritom će se dozvoliti dvosmjerni odvojak, dio od Pošte do parkirališta kod Zavoda za zapošljavanje i Foruma, kojim će se moći prometovati u oba smjera", najavio je Miletić.

Dvosmjerni odvojak uspostaviti će se od Danteovog trga do parkirališta, a do parkirališta će se moći isključivo od Danteovog trga, dok će se s bulevara moći skretati isključivo u Dobrilinu ulicu.

Do kraja svibnja u cijelosti bi trebala biti gotova izgradnja obalnog kolektora i riva će ponovno, bar djelomično biti puštena u promet.

Radovi u dijelu Flaciusove ulice od raskrižja s Anticovom do bulevara će se nastaviti, dok će se moći prometovati uz Danteov trg i Leharovu ulicu. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa