Gustafi obilježavaju 33 godine postojanja

0
Gustafi (foto: Jutarnji list)
Gustafi (foto: Jutarnji list)

Ove godine obilježava se 33. obljetnica od osnutka najpopularnijeg, ali istodobno i najprogresivnijeg istarskog benda „Gustafi“, koji je u cijeloj zemlji i regiji prije svega sinonim prvorazredne koncertne atrakcije odnosno sjajan bend za takozvanu "štalu“.

Gustafi kao bend osnovani su 1980. godine a osnovali su ga Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin pod imenom „Gustaph i njegovi dobri duhovi“. Bend je prepoznatljiv po spajanju rock glazbe s istarskom narodnom glazbom i bluesom te se smatra jednim od glavnih predstavnika ča-vala.

Tradicija koja je započeta 2010. godine nastavlja se.... Naime, u povodu dana Grada Pule, u subotu 4. svibnja s početkom u 20.30 sati Gustafi će svoju obljetnicu obilježiti velikim koncertom s gostima u Istarskom narodnom kazalištu u Puli. Bit će to prilika da se pulska i istarska publika prisjeti ranih glazbenih uradaka Gustafa pa sve do pjesama s posljednjeg albuma „Kanibalkanska“ koji je nominiran za Porin u kategoriji najboljeg albuma rock glazbe.

„Dio je to projekta kojeg sam prije četiri godine inicirao s Gradom Pulom u povodu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada Pule. Koncert je poklon građanima u povodu Dana Grada Pule a do sada su u sklošpu tog projekta održani slijedeći koncerti: 2010. godine koncert grupe Anelidi u povodu 45. obljetnice djelovanja; 2011. godine koncert grupe Nola u povodu „punoljetnosti“ i 18. obljetnice djelovanja i lani koncert Bruna Krajcara u povodu 30 godina autorske glazbe“, rekao nam je producent koncerta, novinar Hine Daniel Sponza.

Ove godine, u subotu, 4. svibnja 33. obljetnicu obilježavaju Gustafi a u programu sudjeluju uz njih Tomislav Goluban i tzv. Stari Gustafi. Ulaz je slobodan a ulaznice (najviše dvije po osobi) se uz pozivnicu preuzimaju na blagajni INK od 29. travnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa