Flego: Svi u gradskoj upravi uključujući i gradonačelnika, primaju plaću sukladno zakonima

0
Valter Flego (Foto: Arhiva)
Valter Flego (Foto: Arhiva)

Želimo istaknuti da svi ostali djelatnici i dužnosnici uključujući i gradonačelnika Valtera Flega u gradskoj upravi primaju plaću sukladno važećim zakonima Republike Hrvatske.

Svake godine poslovanje Grada Buzeta provjerava Državna revizija koja prolazi kroz sve aspekte poslovanja Grada Buzeta, s naglaskom na financijske aspekte uključujući i isplate plaća. Tijekom svojih izvida državna revizija izričito je zatražila, ponavljamo izričito je zatražila podatke o isplatama plaća za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika, koji su im, naravno, dostavljeni sa naše strane.

Rad gradske uprave ocijenjen najboljom ocjenom

Nalaz državne revizije može imati 3 moguće „ocjene“: negativan, uvjetna i bezuvjetna. Za 2011. godinu Državna revizija je ocijenila rad gradske uprave grada Buzet – „ocjenom bezuvjetan“. Znači Državna revizija je rad gradske uprave ocijenjen najboljom mogućom ocjenom „čistom peticom“, kojom je jasno rečeno da državna revizija nema ama baš nikakve primjedbe na bilo koji aspekt rada Grada Buzeta.

Također, prema mišljenju izrečenog od strane Ministarstva uprave od dana 27. rujna 2010. godine izražen je jasan stav da „gradonačelniku koji svoju dužnost obavlja profesionalno pripada pravo na plaću…, a ostala prava iz rada navedene osobe ostvaruju na način i u opsegu utvrđenom odlukom gradskog vijeća“.

Odluka donesena od strane Gradskog vijeća grada Buzeta kojom se definira plaća gradonačelnika definiralo je da se ostala prava ostvaruju sukladno Pravilnika o radu, pa tako i pravo na dodatke na plaću. Dakle. odluka kojom je definirana plaća gradonačelnika Buzeta kao i ostala prava sukladno Pravilniku u potpunosti su u suglasnosti sa mišljenjem Ministarstva uprave, stoji u priopćenju Valtera Flege.

Flego: Umjesto podmetanja i politikanstva, ponudite konkretne programe i rješenja

„Grad Buzet dobio je od državne revizije čistu peticu vezano uz isplatu plaća. Sve što je poduzimano prilikom definiranja plaća usklađeno je sa jasnim i nedvosmislenim stavom Ministarstva uprave iz 2010. godine. Interesantno je da su svi podaci o mojoj dostupni su javnosti još od travnja 2010. godine, a da se ta tema pokušava aktualizirati 30 dana prije izbora. Ako netko želi usred izborne kampanje mijenjati pravila igre, nema problema, samo neka nam to na vrijeme javi i mi ćemo se i tih novih pravila pridržavati.

Umjesto podmetanja i politikantstva, pozivam još jednom sve kandidate i stranke da ljudima ponudimo konkretne programe i rješenje za izazove koji su pred nama“, izjavio je gradonačelnik Buzeta Valter Flego.

Izvješće revizije za Grad Buzet (2011. godine)
Izvješće revizije za Grad Buzet (2011. godine)
Mišljenje Ministarstva vezano uz plaće načelnika i gradonačelnika
Mišljenje Ministarstva vezano uz plaće načelnika i gradonačelnika

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa