U Puli koalirali HDZ i HDS: Nisu nam bitne sinekure i fotelje

0
HDZ i HDS su potpisali sporazum o koaliciji za skorašnje lokalne izbore
HDZ i HDS su potpisali sporazum o koaliciji za skorašnje lokalne izbore

Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) potpisale su 18. travnja sporazum o koaliciji za skorašnje lokalne izbore. Koaliciju su potpisali predsjednici gradskih organizacija Zrinko Kajfeš i dr. Srećko Butorac uz nazočnost tajnika pulskog HDZ-a i HDS-a Ivice Butorca i Zorana Hrge.

"Budući da je HDS stranka koja posjeduje iste temeljne vrijednosti kao i HDZ, ovakva koalicija pokazuje da nije vođena isključivo nacionalnim interesima, već pitanjima svakodnevne egzistencije koja muče veliki broj građana. U prvom redu to je, svakako, politika za mlade koja uključuje aktivno zapošljavanje mladih, ali i razvitak njihov potencijala, kako kroz posao, tako i kroz amaterski sport koji je u našoj regiji zanemaren" naglasio je Kajfeš.

Uoči potpisivanja naglašeno je da je HDZ pobjedom na izborima za EU-parlament dokazao kako je stranci bitan ne samo nacionalni već i regionalni interes kojim se kroz aktivno korištenje predpristupnih fondova Europske unije mora dati jači predznak.

"Nisu nam bitne sinekure i fotelje, već se želimo vratiti malim ljudima, svim građanima Pule. Stoga smo otvoreni ne samo prema koaliciji s HDS-om već i prema svim drugim strankama i nezavisnim pojedincima kojima su interesi Pule, Puležana i Puležanki na prvom mjestu", dodao je Kajfeš.

Osim aktivne brige za mlade, posebna pozornost pridodana je i politici za starije generacije, posebice za umirovljenike, koji svakim danom postaju sve veća socijalna kategorija. "Briga za umirovljenike prioritet je broj jedan svim strankama, ali porezi na nekretnine i imovine bit će im dodatni teret kojim će se dodatno zadužiti. Ljudi koji su više od 40 godina proveli žrtvujući se za državu nemaju dostojnu starost. Mi trebamo zaštiti tu socijalnu kategoriju koja više nema snage, koja se više nema u što pouzdati", naglasio je dr. Srećko Butorac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa