U Novigradu u subotu 12. Smotra maslinovog ulja

0
Smotra će se održati u subotu 20. travnja u 17 sati
Smotra će se održati u subotu 20. travnja u 17 sati

U subotu 20. travnja od 17 sati, u zgradi sjedišta novigradske Zajednice Talijana (Mlinska ulica 4B), odnosno u atriju ispred zgrade, održat će se 12. Smotra maslinovog ulja novigradskih proizvođača.

Uvod u Smotru bit će skupština novigradske Udruge poljoprivrednika Agroemonia, koja će se održati u 17 sati u Maloj dvorani Zajednice Talijana. Uslijedit će potom od 18 sati u atriju zgrade program otvoren za posjetitelje i publiku, tijekom kojega će se moći kušati maslinova ulja pristigla na Smotru, a po prvi puta će se na jednome mjestu mladim odnosno svježim malvazijama predstaviti i gotovo svi novigradski vinari.

Od 18 do 19 sati održat će se i dva stručna predavanja namijenjena maslinarima odnosno vinarima. Marijan Bubola s porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam održat će predavanje na temu „Predstavljanje VIP projekta Primjena rane defolijacije u svrhu povećanja kvalitete grožđa i vina“, dok će Karolina Brkić Bubola, također s porečkog Instituta, održati predavanje „Senzorska kvaliteta i nutritivna vrijednost djevičanskih maslinovih ulja istarskih autohtonih sorti“.

U 19.30 sati uslijedit će dodjela nagrada i priznanja najboljima na ovogodišnjoj Smotri, a od 20 sati moći će se uživati u ukusnom brodetu s palentom. Program će od 18 do 21 sat biti popraćen i akustičnom glazbom uživo Dua MB na gitari, mandolini, harmonici…, uz popularne istarske i mediteranske napjeve. Organizatori manifestacije su Udruga poljoprivrednika Agroemonia, Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, Grad Novigrad-Cittanova i Zajednica Talijana Novigrad.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa