Vodnjan: IDS, HNS i ISU zajedno na izbore, Vitasović kandidat za načelnika

0
Zdenko Pliško, Vedran Ban, Filip Macan, Barbara Buršić Križanac, Klaudio Vitasović i Alen Damijanić
Zdenko Pliško, Vedran Ban, Filip Macan, Barbara Buršić Križanac, Klaudio Vitasović i Alen Damijanić

Istarski demokratski sabor, Istarska stranka umirovljenika i Hrvatska narodna stranka popisali su 17. travnja sporazum o podršci i suradnji na predstojećim lokalnim izborima u Gradu Vodnjanu. Sporazum su potpisali Filip Macan, predsjednik gradske podružnice IDS-a Vodnjana, Barbara Buršić Križanac, predsjednica vodnjanske gradske podružnice Istarske stranka umirovljenika i Vedran Ban, predsjednik vodnjaksog HNS-a.

Potpisivanju sporazuma bio je prisutan i zajednički kandidat za gradonačelnika Vodnjana, sadašnji gradonačelnik Klaudio Vitasović. Kandidatkinja novoosnovane koalicije za zamjenicu gradonačelnika je Luana Moscarda Debeljuh.

„Današnjim sporazumom nastaviti ćemo kontinuitet u očuvanju tradicionalnih vrijednosti, suživota i multikulturalnosti u Vodnjanu, a nova koalicija samo će poboljšati život u Vodnjanu“, rekao je Macan i dodao kako im je cilj kampanjom tj. koalicijom iznjedriti 10 od 15 gradskih vijećnika.

Buršić Križanac složila se s njima istaknuvši kako je IDS dao podršku socijali te pokazao izuzetnu osjetljivost prema umirovljenicima. „Stoga smo uvjereni da ćemo im zajedničkim snagama omogućiti još više beneficija, a najbolja je opcija na ovaj način nastaviti suradnju s Gradom“, rekla je.

Ban je izjavio kako je Vitasović do sad odradio odličan posao te će mu ovom koalicijom dati podršku. Vitasović je dodao kako od ove godine Vodnjan ima pravo na još jednog zamjenika, predstavnika talijanske manjine koji će biti na posebnoj listi koji neće biti iz redova stranke.

„Talijanska zajednica Vodnjana i Grad skupa će predložiti kandidata kojemu će naša koalicija dati podršku“, pojasnio je. Vitasović je rekao kako će u Vodnjanu nastaviti započeto, posebno se to odnosi na nove projekte koje će ostvariti unatoč skromnom proračunu, a uz pomoć sredstava iz fondova EU.

„Nakon ulaska Hrvatske u EU, 1. srpnja, ti će nam fondovi biti dostupniji, pa ćemo za njih aplicirati“, rekao je uz napomenu kako se nada zapošljavanju novih ljudi te dodao da Vodnjan ima lijepu perspektivu, posebice zbog svog položaja.

Potpisivanje koalicije podržali su i Zdenko Pliško, predsjednik istarske stranke umirovljenika i Alen Damijanić, predsjednik pulskog HNS-a. (Tekst i foto: Paola Albertini)    

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa