Pazin izdao proračunsku knjižicu 'Proračun u malom za 2013. godinu'

0
Grad Pazin zazuzeo je 22. mjesto po trasparentnosti i otvorenosti rada
Grad Pazin zazuzeo je 22. mjesto po trasparentnosti i otvorenosti rada

Radi informiranja građana o prihodima i rashodima Grada Pazina odnosno o Proračunu Grada za 2013. godinu kao temeljnog financijskog dokumenta kojeg je Gradsko vijeće prihvatilo na sjednici 22. prosinca 2012. godine, Grad Pazin je izdao knjižicu, naziva „Proračun Grada Pazina u malom za 2013.“. Proračun u malom je sažetak osnovnog dokumenta kojim se  na jednostavan način daje pregled planiranih prihoda i planiranih rashoda u tekućoj godini.

Značajniji projekti na kojima se radilo, a čiji se početak i/ili realizacija očekuje u 2013. godine su izgradnja Školsko-gradske sportske dvorane, uređenje odlagališta komunalnog otpada Jelenčići, uređenje gradskih trgova i ulica, proširenje groblja Moj mir u Pazinu, izgradnja zgrade po modelu poticane stanogradnje, nastavak komunalnog opremanja poslovnih zona Ciburi i Podberam, te priprema dokumentacije za izgradnju autobusnog kolodvora i drugo.

Uključite se u planiranje proračuna za 2014. putem razglednice

Grad Pazin je prema rezultatima GONG-ovog istraživanja "LOTUS 2011/12: Nalazi istraživanja o transparentnosti i otvorenosti rada jedinica lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj“ zauzeo 22. mjesto te spada u kategoriju izrazito transparentnih gradova i općina. Naravno cilj je u tom pogledu ostvariti još bolji rezultate.

Zato pozivamo građane da se aktivno uključe u planiranju proračuna za 2014. godinu, a svoja razmišljanja, ideje i inicijative proslijede Gradu Pazinu putem razglednice koja je sastavni dio knjižice s plaćenom poštarinom ili putem elektroničke pošte gospodarstvo.proracun@pazin.hr ili na drugi pogodan način na adresu Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, Pazin s naznakom „za Proračun 2014.“

Sadržaj knjižice dostupan je na internetskim stranicama Grada Pazina www.pazin.hr, u izborniku PRORAČUN GRADA PAZINA. Tiskani primjerak proračunske knjižice biti će distribuiran građanima putem poštanskih sandučića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa