Prepoznajete li dječake s ove fotografije?

0

U izložbenom prostoru Sv. Srca Arheološkog muzeja Istre od 26. ožujka do 5. svibnja bit će postavljena izložba Klovićevih dvora Refleksije vremena 1945–1955. autorice Jasmine Bavoljak. Dio izložbe su i brojne, dosad neobjavljene, fotografije iz tog razdoblja koje su u vlasništvu Hrvatskog državnog arhiva.

Potaknuti velikim brojem upita vezanih uz to tko su osobe prikazane na plakatima i gdje se nalaze danas, pokrenuta je potraga za njima. Za vrijeme izložbe u Zagrebu već su otkrivena neka imena i priče iza fotografija. Prema arhivskim izvorima, vjeruje se da je jedan od dječaka s pulskoga plakata Vjekoslav Dušić, snimljen 2. kolovoza 1946., na zasad nepoznatoj lokaciji u Istri.

Tko su djeca s kapama od novina na plakatu za pulsku izložbu? Jesu li to istarska djeca koja uživaju u ljetnim radostima? Jesu li to vaši preci, rođaci, prijatelji, susjedi, poznanici? Jeste li to vi?

Arheološki muzej Istre poziva sve one koji ih prepoznaju da im se jave na adresu e-pošte AMI-ja: arheoloski-muzej-istre@pu.t-com.hr ili na broj telefona 052/351-303, a onoga tko ih dovede do junaka ove priče nagradit će katalogom izložbe i titulom prijatelja kuće te će čitavu godinu imati besplatan ulaz na sve izložbe u Klovićevim dvorima i Arheološkom muzeju Istre.

Pozivaju se i svi ostali koji se prepoznaju na fotografijama da se jave Muzeju i podijele s njima svoje uspomene vezane uz nastanak fotografije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa