ŠIME VIDULIN, PREDSJEDNIK KOŠARKAŠA STOJE

Stvorilo se zajedništvo unutar momčadi koje nas gura dalje

0
Šime Vidulin, u sredini (foto: Milivoj Mijošek)
Šime Vidulin, u sredini (foto: Milivoj Mijošek)

Malo je tko od dvjestotinjak prisutnih gledatelja na finalnoj utakmici ovogodišnjeg Kupa Krešimira Ćosića za Istarsku županiju očekivao ovako laganu pobjedu košarkaša Stoje nad Rovinjem. Čak su i kibici ‘žuto-plavih’ sa Stoje bili skeptični oko mogućnosti njihovih, nakon polufinalnih susreta. Rovinježi su se fenomenalnom i neočekivano visokom pobjedom u polufinalu nad najizglednijim osvajačem turnira Pulom 1981 prometnuli u favorita ovog susreta. No, utakmica je nakon prve četvrtine u potpunosti otišla na stranu Stoje.

- Presretni smo postignutim rezultatom i uspjehom. Pogotovo sam zadovoljan što se na kraju, kada su ušli naši mlađi dečki, pokazalo da se i na njih može računati. Nismo očekivali ovakvu utakmicu, jer na kraju ispada da je to bilo lagano, iako su moji košarkaši prikazali stvarno dobru igru, kaže o uspjehu predsjednik kluba Šime Vidulin.

 

Nakon 16:15 u prvom dijelu, ‘hobotnice’ sa Stoje su do poluvremena uspjeli stvoriti devet pogodaka prednosti, da bi po povratku s odmora povećali prednost i trasirali put prema pobjedi.

- Svakako je prelomila je ta treća četvrtina gdje smo pokazali kako možemo jako dobro odigrati obranu, dodaje Vidulin.

Iako im je nakon ispadanja otišlo nekoliko igrača, Stoja je pokazala kako i dalje ima širinu u kadru. Zahvaljujući dužoj klupi uspjeli su se nametnuti u finalnom ogledu te tijekom svih 40 minuta igre držati ritam utakmice.

- S tim da su nam nedostajala još dvojica mladih igrača na vanjskim pozicijama. No, stvorilo se neko zajedništvo unutar momčadi koje nas gura dalje. Idemo od prvoga kola iz utakmice u utakmicu bez nekog prevelikog rezultatskog imperativa i vidjeti ćemo kako će to izgledati

Idemo igrati iz gušta i rezultat će na kraju pokazati gdje ćemo stići, govori Vidulin.

Predsjednik pulskog kluba ovoga je vikenda sjedio na klupi Stoje u svojstvu trenera.

- Ovo je privremeno rješenje, jer sam prošloga vikenda na turniru u Zaprešiću ‘glumio’ trenera pa smo se sada dogovorili da tako ostane još neko vrijeme. Za sada mi dobro ide s obzirom da smo ostvarili dvije pobjede. Tražimo trenera kojeg bi doveli s obzirom da Mario Lukin koji je trener-igrač iz igre teško može pratiti igru, pa smo se dogovorili da zajedno s Daliborom Mezulićem to koordiniram i pokušamo posložiti stvari na terenu, kaže predsjednik-trener.

Ispadanje u niž rang uvijek povlači pitanje želje za što bržim povratkom, a na to pitanje čelni čovjek pulskog kluba bio je jasan.

- Ne. Normalno ukoliko nam se ukaže prilika da ćemo ju prihvatiti, no nećemo ništa forsirati. Razina je sada naravno niža, nema tu više daljih putovanja, a i u višem rangu bili smo prisiljeni dovoditi vanjske igrače. Moja neka ideja i politika je oduvijek bila da je najbolje osloniti se na naš kadar, jer oni će uvijek dati više nego netko drugi. Vidjelo se to i na ovoj završnici kupa gdje su svih 12 igrača naši Puležani, uz jednog Osječana koji je ovdje upisao fakultet. Vidjet ćemo hoćemo li još koga dovoditi, no za sada nemamo to u planu.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa