Jedini štand na pazinskom sajmu na kojem ništa ne možete kupiti

0
IDS-ov štand na pazinskom sajmu
IDS-ov štand na pazinskom sajmu

Uz štandove prodavača koji redovito svakog prvog utorka u mjesecu pune Šetalište pazinske gimnazije,u utorak 2. travnja na samom početku šetališta, našao se i štand na kojem se nije moglo ništa kupiti, već naprotiv moglo se besplatno dobiti miris za auto.

Kao što je najavljeno, IDS nastavlja s akcijom "Pravo na naše", u kojoj skuplja potpise za ukidanje nameta na branje šparoga te potpise za predstavku i zahtjev za poništenje svih odluka koje se odnose na preseljenje i ukidanje državnih institucija u Istri i njihovo pripajanje Rijeci. Uz ova dva potpisa, potpisi se skupljaju i kao podrška Ivanu Jakovčiću na izborima za Europski parlament.

Uz predsjednika pazinskog IDS-a, Dragana Šipraku, i Vinka Stihovića predsjednika pazinskog HSU-a, na pazinskom štandu u skupljanju potpisa pomogao je i buzetski gradonačelnik i IDS-ov kandidat za župana Valter Flego.

Naime, na istom štandu javnosti se predstavila i pazinska koalicija IDS-NHS-HSU za predstojeće izbore. "Puno smo toga napravili, ali Pazin nudi još prostora za nove ideje, projekte i inicijative. Cilj nam je svim našim ljudima otvoriti nove prilike za rad i zaradu te učiniti naš grad još ugodnijim za život", poruka je koju biračima šalje koalicija IDS-HNS-HSU, koja će podržati kandidaturu Renata Krulčića za novi četverogodišnji mandat. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Flego osudio vandalizam na pulskom groblju

Valter Flego najoštrije je osudio neprimjereno znakovlje koje je osvanulo na Uskrsni ponedjeljak na centralnom križu pulskog groblja podignutom u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu.

"Poštivanje ljudskih prava i prava manjina, antifašizam, multietničnost i multikulturalnost, tolerancija, rodna i vjerska ravnopravnost, izražene su u jednoj riječi čije duboko značenje znaju svi u Istri - suživot / convivenza. Upravo su te vrijednosti omogućile Istri da ostane oaza mira u vremenima kad su mržnja i razaranje bili svakodnevica u okruženju. Istra želi nastaviti samo tim putem, jer naše su vrijednosti jedini mogući temelj za izgradnju još bolje budućnosti. Opredjeljenje građana Istre za antifašizam u teškim vremenima fašizma i prije mnogih drugih u tadašnjoj podijeljenoj Europi i svijetu daje nam dodatni regionalni legitimitet po kojem se Istra ističe. To je vrijednost koju moramo prenositi na mlade generacije kao trajno civilizacijsko dostignuće ljudi u Istri", stoji u priopćenju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa