"Nadam se da će Istra ostati lijepa i kada uđete u EU"

0
Manuela Golja, šefica recepcije Narcis i Siegfried Schaferling iz Linderberga
Manuela Golja, šefica recepcije Narcis i Siegfried Schaferling iz Linderberga

Predsezona u turističkom kompleksu Maslinica u Rapcu službeno je započela već 1. ožujka, kada je svoja vrata otvorio hotel Narcis. Hotel Hedera otvoren je 4. ožujka, a tri dana kasnije, 7. ožujka i hotel Mimosa. Uskrs, koji ove godine pada 31. ožujka, označio je i raniji početak turističke sezone, no hotelijere Maslinice nije dočekao nespremne. Oni su i ove godine među prvima u Istri otvorili sve svoje objekte.
Odlična popunjenost kapaciteta u sva tri hotela od početka ožujka pokazuje da će posjeta gostiju biti još bolja nego prošle godine. U hotelima boravi 1.100 gostiju, a najviše ima Nijemaca, zatim Talijana i Austrijanaca, a uoči Uskrsa svoja će vrata otvoriti i autokamp Oliva. 

Na recepciji hotela Narcis zatekli smo njemačkog gosta Siegfrieda Schaferlinga iz Linderberga, koji u Rapcu gostuje po prvi puta.

„U Hrvatskoj ljetujem već godinama, ali sam prvi puta u Rapcu. Naime, prošle jeseni sam ljetovao u Dubrovniku i u razgovoru s nekim gostima s kojima sam se družio, saznao za turističku destinaciju Rabac. Stalno su pričali o tom Rapcu, o lijepim hotelima Maslinice pa sam odlučio ove godine doći i osobno se uvjeriti. I zbilja sam oduševljen. Fascinira me okoliš, hotel je super, odlična usluga i hrana. Osoblje je zbilja uslužno, ljubazno i osjeća se  prijateljsko okruženje. Posebno mi se sviđa šetalište lungo mare, kao i trim staza prema Labinu, koju sam već dvaput prošao. Krajolik je prekrasan. Sviđa mi se Labin, naročito Stari grad“, kaže gospodin Schaferling, koji će u hotelu Narcis ostati tri tjedna. 

Inače, Schaferling ima 73 godine, živi sam i uživa u putovanjima. „Nadam se da će sve tako lijepo ostati i kad vaša zemlja uđe u Europsku uniju, te da nitko neće dirati ni oteti ove prirodne ljepote vaše zemlje“, poručuje naš sugovornik, koji vrijeme boravka u Rapcu namjerava iskoristiti u razgledavanju i ostalih gradova Istre. U Rabac namjerava ponovno doći ove jeseni ali u autokamp Oliva, s vlastitom kamp kućicom. (Tekst i foto: Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa