Miletić: Unatoč teškoj godni, zadovoljni smo rezultatima u 2012.

0
Boris Miletić na kavi s novinarima
Boris Miletić na kavi s novinarima

Pulski gradonačelnik Boris Miletić 27. prosinca rezimirao je godinu i novinarima rekao što je, po njegovu mišljenju, obilježilo 2012.

„S obzirom da je godina bila financijski teška trebalo je puno rada i discipline i zadovoljni smo da su financijski rezultati u 2012. bili financijski pozitivni“, kazao je gradonačelnik na kavi s novinarima istaknuvši kako je godina zaključena bez gubitaka.

Svakako bitnim za Grad istaknuo je otvaranje novog vrtića Zvjezdice, igralište Doma braće Ribar i prihvatilište za beskućnike. „Tri tisuće godine stari grad konačno će riješiti problem fekalne odvodnje što je temelj razvoja Pule i pulske rive“, rekao je Miletić.

U 2012. postavljen je kamen temeljac za gradnju POS stanova, a Grad financijski sudjeluje u izgradnji studentske menze i doma. Miletić je istaknuo itekako važno širenje pulskog groblja i polaganje čak 23777 metara plinskih cijevi čime Pula dobiva novu plinsku mrežu.

„Zahvaljujući gostoljubivosti građana i turizam i kultura svakako su obilježili godinu na izmaku. Arena je zabilježila rekordan broj gledatelja za vrijeme Festivala igranog filma i prvu 3D projekciju. Pula se pobratimila sa Sarajevom, a ove smo godine uveli i lokalnu riznicu za racionalnije raspolaganjem financijskih sredstava“, izjavio je.

Grad se može pohvaliti s više priznanja i nagrada što je, prema riječima Miletića, velika sreća ali i obaveza. „Prvi smo uveli e-poslovanje i e-uplatnice te dobili nagradu i za e-vrtiće. Dokazali smo da ipak nismo najskuplji grad u državi i zauzeli treće mjesto u Hrvatskoj po transparentnosti. Po e-poslovanju prvi smo u državi, a osnovne škole Veruda i Vidikovac su među četiri u Hrvatskoj koje su uvele e-dnevnik“, rekao je gradonačelnik i zahvalio građanima na strpljenju zbog radova na rivi te svima zaželio sretnu 2013. (Tekst: Paola Albertini, foto: Nenad Čakić)    

Boris Miletić
Boris Miletić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa