rješava zadatak za 4 sekunde i 27 stotinki!

ČUDO OD DJETETA Labinjan Marino Čikor svjetski je viceprvak u mentalnoj aritmetici. Planira raditi u NASA-i

0

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas Marina Čikora, svjetskog viceprvaka u mentalnoj aritmetici, koji je stigao u pratnji majke Snježane Savić Čikor, trenerice Aloha mentalne aritmetike Danijele Čelić i osnivačice škole Porta Vitae Dubravke Mikić.

 

„Čestitam ti na velikom postignuću. Osvojiti drugo mjesto u svijetu u konkurenciji 700 natjecatelja iz 20 zemalja zaista je impresivno. Nastavi tako i dalje, slušaj roditelje, budi dobar učenik i prijatelj i nikad nemoj odustati od svojih snova“, poručio je  Zoričić devetogodišnjem Marinu iz Labina koji planira postati znanstvenik i raditi u NASA-i.

Naime, Marino je polaznik Aloha centra koji djeluje u sklopu pulske škole stranih jezika Porta Vitae i učenik trećeg razreda osnovne škole "Ivo Lola Ribar" Labin. Već sa šest i pol godina u glavi je zbrajao dvoznamenkaste brojeve, stoga su ga roditelji svake subote iz Labina krenuli voziti u Pulu u Aloha centar Porta Vitae kako bi razvijao svoju matematičku nadarenost. Trud se isplatio jer je Marino u srpnju ove godine na Svjetskom prvenstvu u Madridu osvojio drugo mjesto u kategoriji Tiny Tots 4.

„U konkurenciji je bilo 700 natjecatelja. Imali smo pet minuta za rješavanje 70 matematičkih zadataka bez pomagala. Ja sam u 5 minuta točno riješio 58 zadataka. U prosjeku mi treba 4 sekunde i 27 stotinki za rješavanje jednog zadatka. Bio sam jako sretan kada su pročitali moje ime na dodjeli nagrada. Popeo sam se na veliku pozornicu i dobio sam pehar“, rekao je Marino koji, osim što je genijalac u matematici, jako voli čitati te je prošlog ljeta pročitao čak 35 knjiga.

Nakon što je opisao svoje iskustvo natjecanja u Madridu, Marino je gradonačelniku demonstrirao umijeće rješavanja zadataka pomoću abakusa koje je, zahvaljujući programu Aloha mentalne aritmetike već sada doveo do savršenstva.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa