sanacija ulica u puli

Anticova i Laginjina sutra zatvorene za promet. Mijenja se i trasa javnog prijevoza

0

Nakon današnjeg početka sanacije udarnih rupa i mrežastih oštećenja u Smareglinoj ulici, po nalogu Grada Pule u subotu, 5. listopada, počet će sanacija kolničke konstrukcije Anticove ulice, od raskrižja s Laginjinom, uključujući i dio Laginjine ulice u samom raskrižju. Sada će se sanirati samo jedan prometni trak, a drugi naknadno, da bi se omogućilo prometovanje javnog gradskog prijevoza.

 

Radovi uključuju nužnu lokalnu sanaciju mrežastih oštećenja i udarnih rupa, dok je cjelovita rekonstrukcija raskrižja Anticova – Smareglina – Laginjina, kao i cijele Anticove ulice, planirana po završetku izrade projektne dokumentacije u narednim proračunskim razdobljima.

Radove će izvoditi tvrtka Cesta temeljem ugovora o redovitom i izvanrednom održavanju nerazvrstanih cesta za 2024. godinu.

Za vrijeme izvođenja radova, na snazi će biti privremena regulacija prometa koja predviđa zatvaranje Anticove ulice za sav promet, osim za vozila gradilišta. Djelomično se zatvara i Laginjina ulica, pri čemu će jedan prometni trak biti namijenjen isključivo za javni gradski prijevoz i taksi vozila. Obilazni pravci bit će osigurani preko Laginjine ulice i Giardina.

Zbog radova u Anticovoj ulici, autobusi Pulaprometa koji voze na linijama: 1 Šijana – Stoja – Šijana, 2a Autobusni kolodvor – Verudela – Šijana, 4 Veli Vrh – Valkane – Veli Vrh i 4a Veli Vrh – Valkane – Gradsko groblje – Veli Vrh u smjeru Stoje i Verude, u subotu od 7:30 sati prometovat će zaobilazno Mletačkom, Marulićevom, Radićevom i Rizzijevom ulicom te će nastaviti uobičajenom trasom.

Stajališta Giardini 2, Arsenalska ulica – pošta, zatim Narodni trg (tržnica) i Mornarički park neće se koristiti za ukrcaj i iskrcaj putnika, a zamjenska stajališta bit će u Mletačkoj i Tomasinijevoj ulici.

Autobusi na liniji 1 Šijana – Stoja – Šijana neće koristiti stajalište Zagrebačka ulica (Gimnazija Pula). Zamjensko stajalište bit će u Mletačkoj ulici.

Predviđeno trajanje radova i privremene regulacije prometa je jedan dan. U slučaju obilnijih padalina, radovi će se odgoditi, javljaju iz Grada Pule te pozivaju vozače na strpljenje i pridržavanje privremene regulacije prometa.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa