U Buzetu gostuje Radojka Šverko, diva božanskog glasa

0
Radojka Šverko
Radojka Šverko

Velika hrvatska glazbena umjetnica Radojka Šverko, nastupit će u utorak, 18. prosinca 2012. s početkom u 20 sati, u dvorani buzetskog Narodnog doma, na božićnom koncertu "White Christmas" uz pratnju profesora Vladimira Babina na klaviru. Gosti koncerta bit će: Klapa "Pinguentum" te mlade pjevačke nade Ivana Majcan i Marina Žužić. Pokrovitelj koncerta je Grad Buzet.

Radojka Šverko je poznata po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim događanjima u zemlji (Splitski festival, Zagrebfest, Vaš šlager sezone) i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme "Svijet je moj" kompozitora Alfija Kabilja, dobila je priznanje The Most Outstanding Performance, čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin.

Iako su joj 1970-te donijele najviše uspjeha, a 1980-te potvrdile njezin talent, Radojka Šverko na domaćem terenu nikad nije dobila onakvo priznanje, kakvo je zaslužila i kakvo bi sigurno imala da je prihvatila brojne ponude koje su stizale iz svijeta.

Za razliku od njenih kolega, poput Tereze ili Miše Kovača, Radojka Šverko nije punila dvorane, niti prodavala albume u milijunskim nakladama, ali svako njezino pojavljivanje na sceni bilo je popraćeno velikim ovacijama. Veliki uspjeh postiže i u rock operi "Karolina Riječka", autora Ljube Kuntarića, a na scenu se u punom sjaju vraća 2004.godine na poziv mlađih kolegica iz grupe "Divas" kad je na njihovu oproštajnom koncertu "Divas & dive" zajedno uz Josipu Lisac, Meri Cetinić i Gabi Novak pokazala svu raskoš svog glasa.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa