Grad Pazin dodijelio pet stipendija više nego prošle godine

0
Grad Pazin iz svog proračuna za stipendije izdvaja 540 tisuća kuna
Grad Pazin iz svog proračuna za stipendije izdvaja 540 tisuća kuna

U Velikoj vijećnici Grada Pazina, 12. prosinca, održan prijem prilikom potpisivanja Ugovora o stipendiranju za dvadeset studenata stipendista Grada Pazina. Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako je ove godine dodijeljeno pet učeničkih i dvadeset studentskih stipendija, što je, u usporedbi s prošlom godinom, pet stipendija više.

Ove je godine, naime, na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija zaprimljeno 50 prijava, od kojih je jedna prijava bila nepotpuna, a jednoj je stipendistici dodijeljena županijska stipendija. Time će se, istaknuo je gradonačelnik, pomaknuti crta na rang listi te će se dodijeliti još jedna stipendija, što u konačnici čini 20 studentskih stipendija.

Također, naglasio je kako Grad Pazin godišnje iz svog proračuna za stipendije izdvaja 540 tisuća kuna iz čega će se ove godine stipendirati sveukupno 57 studenata i 11 učenika. Gradonačelnik se osvrnuo i na pazinsko školstvo rekavši da se Pazin, kao grad znanja, ponosi cijenjenim i uspješnim odgojno-obrazovnim institucijama od Dječjeg vrtića "Olga Ban" Pazin, OŠ Vladimira Nazora, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazinskog kolegija - Klasične gimnazije te Poslovnog odjela Veleučilišta u Rijeci.

Studentima i njihovim roditeljima gradonačelnik je čestitao božićne blagdane te im zaželio uspješnu 2013. godinu.  Na prijemu je uz gradonačelnika prisustvovala i Emina Svilar, viša stručna suradnica za kulturu Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa