Puljani će ove zime konačno moći uživati u klizanju!

0
Alen Maras, Aleksandar Matić, Mario Peruško, Elena Puh Belci i Boris Miletić
Alen Maras, Aleksandar Matić, Mario Peruško, Elena Puh Belci i Boris Miletić

Ovog ću se puta okušati u klizanju, obećao je pulski gradonačelnik koji je 30. studenog obišao novo klizalište postavljeno podno šatora na Verudeli. Manifestacija Arena Ice Fever donijela je građanima Pule i mogućnost klizanja koje su mnogi veselo prihvatili i spremno dočekali, pa se može očekivati da će i ovo na Verudeli Puljani spremno pohoditi.

Otvaranje su za 6. prosinca, na Sv. Nikolu, uz Miletića najavili Mario Peruško, ravnatelj Javne ustanove Pula Sport i Alen Maras direktor tvrtke Sporstki centar Tivoli d.o.o. a prisutna je bila i Elena Puh Belci, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Gradu Puli.

„Bit će to novo mjesto sporta, rekreacije i druženja u našem gradu. Grad će animirati školarce i ponuditi besplatan prijevoz autobusom iz grada na Verudelu, odnosno vožnju linijama 2 i 3“, rekao je Miletić i najavio da će, ukoliko se pokaže uspješnim, i iduće godine organizirati klizanje. Kako je riječ o sportu na ledu, djeca su osigurana od ozljeda, napomenuo je Miletić.

Klizalište na Verudeli
Klizalište na Verudeli

Peruško je pojasnio kako je riječ o angažmanu sa tvrtkom Tivoli te će animirati i djecu te članove udruga, posebno kako bi klizalište koristili u jutarnjim terminima, posebice radnim danom. „Time želimo osigurati bolju popunjenost termina klizališta“, rekao je i pozvao sve da se opreme kapama i rukavicama koje su neizostavni rekviziti za klizanje na ledu.

Maras se zahvalio Gradu na suradnji i kazao kako šator i led stoje 300.000 kuna koje je financirala njegova tvrtka Tivoli, dok će Grad izdvojiti 4000 kuna na dan, za jutarnje termine. „Tivoli je mlada tvrtka i nadamo se da ćemo opravdati povjerenje te na veselje svih građana u Puli ponuditi nešto novo, posebno u zimsko doba kada je u gradu tužno“, rekao je Maras.

Klizalište će mališanima ponuditi i razne radionice, animatore i školu klizanja, no i oni nešto stariji moći će u večernjim satima uživati u koncertima, nastupima DJ-a te brojnim iznenađenjima.

Osigurano je 130 pari klizaljki koje građani mogu unajmiti po cijeni od 10 kuna. Od ponedjeljka do četvrtka ulaz na klizalište bit će pet kuna, a vikendom 10 kuna. Obiteljski paket iznositi će 50 kuna za četiri osobe, ulaz i najam klizaljki. Termin klizanja je svaki puni sat u trajanju od 45 minuta, a preostalih 15 minuta građani će moći vratiti tj. unajmiti klizaljke. Šator je veličine 450 metara kvadratnih, a klizalište 30 x 15 metara.

Za obuku su zaduženi instruktori iz pulskog Hokej kluba Inline, a klizalište će raditi svakodnevno od 10 do 22 sati, vikendom od 10 do 1 sat iza ponoći. (Tekst i foto: Paola Albertini)

I Boris Miletić će se okušati u klizanju
I Boris Miletić će se okušati u klizanju

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa