Ženska inicijativa HNS-a organizirala predavanje o raku dojke

0

Ženska inicijativa HNS-a pulske podružnice, 30. studenog je u Mjesnom odboru Nova Veruda, Vodotoranj, organizirala predavanje na temu Rano otkrivanje raka dojke, koje je održala predsjednica HNS-a Pula, dr. med. Jasmina Simović Medica. Ona je prisutnima objasnila kako se vrši samopregled, a tom su prilikom podijeljeni i letci s točnim uputamo o samopregledu, te Europskom kodeksu protiv raka dojke.

"Ovo predavanje je podsjetnik na vršenje samopregleda dojki, koje bi trebalo biti sistematično i redovito", napomenula je dr. Simović Medica i dodala kako to nije zamjena za druge oblike dijagnostike bolesti dojki. Inače, u Republici Hrvatskoj, rak dojke, čini ukupno 23% novih slučajeva raka, a predstavlja najčešću zloćudnu bolest žena i najčešći je uzrok smrti žena uopće u dobi od 40 do 50 godina. Godišnje se u Hrvatskoj otkrije 2300 novih slučajeva, od čega je 900 smrtno.

Ženska inicijativa HNS-a Pula najavljuje kako će u narednim mjesecima održati još ovakvih predavanja u ostalim mjesnim odborima u Puli.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa