Demetlika: Hrvatski rukomet vodi banda hercegovačka

0
Tulio Demetlika i Patrik Franković
Tulio Demetlika i Patrik Franković

"Pozivam ministra Jovanovića da isuši i močvaru u rukometu koju vodi banda hercegovačka. Dosta nam je pojedinaca poput Mamića, Gopca i ostalih, koji imaju novac i rade što hoće", rekao je Tulio Demetlika, gradonačelnik Labina, 19. travnja na konferenciji za novinare povodom potvrđenih kazni RU Mladi rudar od strane Stegovnog suda Hrvatskog rukometnog saveza.

Demetlika je rekao da su ispali naivni očekujući da će kazne biti poništene poštivajući pravdu i pravilnike ali da ih očito nitko ne šljivi ni pet posto. "S obzirom da se nitko od čelnika HRS-a nije udostojio doći na ovu konferenciju, iako su bili pozvani, tražit ću od ministra Jovanovića da primi delegaciju Mladog rudara koja će mu dostaviti sve podatke, a u kojoj ću biti i ja osobno", rekao je Demetlika te dodao da će RU Mladi rudar zatražiti ostavku Darka Požarića, predsjednika županijskog rukometnog saveza, jer nije stao u obranu kluba iz Labina te se pita je li on uopće predstavnik Istre u Hrvatskom rukometnom savezu.

U krajnje emotivnom govoru Tulio Demetlika je još rekao da se sport očito počeo prelamati u Istri a ne negdje drugdje, jer nije prekinuta utakmica Dinama ili Hajduka, već između Istre 1961 i Rijeke u Puli, a i labinski Mladi rudar je žrtva svega toga. Dodao je i da, ukoliko se odluke donose po prijateljskoj osnovi, kako u državi tako i sportu, onda nam takva država nije potrebna. Očito je Mladi rudar žrtvovan za nečije više ciljeve.

Na konferenciji za medije prikazana je video snimka spornih detalja s prekinute utakmice Mladi rudar – Moslavina na kojoj se vide velike razlike u odnosu na kazne ova dva kluba te kršenja pravilnika HRS-a. Patrik Franković, predsjednik kluba, okupljenima je iznio cijelu kronologiju događaja.

"Zapisnik s utakmice je zakon, biblija utakmice. To je jedini pravovaljani dokument", rekao je Franković te upitao koji je onda smisao imati suce i delegate kada povjerenik Varga donosi odluke mimo tih zapisnika.

Franković je rekao da će klub ipak nastaviti s natjecanjem ali isključivo zbog mladih igrača. Ključna utakmica Mladog rudara, koja bi trebala osigurati ostanak u Prvoj ligi, odigrat će se 25. travnja u Buzetu protiv Ivančice. Klubu će se za tu utakmicu priključiti i veterani kluba Diego Datos, Dino Černjul, Dalibor Zupičić i Patrik Franković.

Zbog kazni te negativnom slkikom u medijima, klub će vjerojatno ostati bez generalnog sponzora (RWE), pa je osim kazni klubu nanesena i financijska šteta. (Tekst i foto: Dean Ćakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa