PRIJEM KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA

Veleposlanica Rayes: 'Amerikanci kažu da je Istra predivna za život. Vratit ću se s obitelji'

0
S prijema kod župana Borisa Miletića
S prijema kod župana Borisa Miletića

Istarski župan Boris Miletić i pulski gradonačelnik Filip Zoričić priredili su danas prijeme za američku veleposlanicu u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes, koja je na toj dužnosto od siječnja. Župan Miletić zaželio joj je dobrodošlicu u Istru, naprednu regiju, multikulturalni i bogate povijesti. Naglasio je da su prioriteti regionalne samouprave obrazovanje, socijalna skrb i zdravstvo.

„Suočavamo se s nedostatkom radne snage, što rješavamo brojnim mjerama u zdravstvu i socijalnoj skrbi, trudeći se zadržati postojeći i privući novi kadar“, kazao Miletić, ističući izraženo doseljavanje na Poluotok posljednjih godina.

 

Rayes se, kako je rekla, svidjela ljepota i otvorenost Istre. „Drago mi je što ovdje žive brojni Amerikanaci, koji Hrvatsku doživljavaju kao iznimno sigurnu zemlju. Također, u SAD-u živi gotovo 1,8 milijuna potomaka Hrvata, također vrlo uspješnih. Doprinose razvoju naše zemlje sa svim drugim zajednicama“, kazala je veleposlanica.

 

Gradonačelnika Pule Zoričića, pak, dojmilo se, kako je naglasio, entuzijazam Rayes te posvećenost kojom obavlja odgovornu funkciju.

Američku veleposlanicu Rayes ugostio je i pulski gradonačelnik Zoričić

„Pula je predivna. Bila sam ovdje ljetos na koncertu u Areni i oduševljena sam. Gdje god pogledam, vidim tragove bogate prošlosti. To je zaista poseban osjećaj. U Pulu se planiram vraćati s obitelji da je bolje upoznamo i uživamo u svemu što nudi. Jučer smo se susreli s ovdašnjim Amerikancima koji su rekli da je ovo predivno mjesto za život“, poručila je veleposlanica.

Posebno ju je zanimao Housing first model zbrinjavanja beskućnika koji je predstavila gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ivana Sokolov. Kao grad kulture, Pulu je predstavio Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa