SA STRUKOVNIM ŠKOLAMA

Evo koja sve zanimanja stipendira Valamar. Brojke su velike

0

Valamar, jedan od najvećih pojedinačnih stipenditora u Hrvatskoj, i ove godine nastavlja dugogodišnju suradnju sa srednjim strukovnim školama. Osim stipendiranja učenika turističko-ugostiteljskih zanimanja, Valamar organizira stručnu praksu i praktičnu nastavu, uz dodatnu podršku školama usmjerenu unapređenju njihovih praktikuma.

Učenici koji se školuju za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar mogu sudjelovati u Valamarovom programu stipendiranja koji traje deset mjeseci tijekom školske godine, sve do završetka obrazovanja.

 

Program se provodi u partnerstvu s Ministarstvom turizma i sporta, a uz financijsku potporu koju primaju od Valamara, učenici obavljaju stručnu praksu u Valamarovim hotelima, kampovima i ljetovalištima, stječući vrijedno radno iskustvo i mogućnost svog prvog zaposlenja po završetku školovanja. Tako je, primjerice, prošle školske godine Valamar stipendirao više od 150 učenika turističko-ugostiteljskih te elektrotehničkih i agrotehničkih zanimanja, kao i gotovo 40 studenata, a u Valamarovim su objektima pod mentorstvom Valamarovih stručnjaka učenici odradili gotovo 25.000 sati stručne učeničke prakse.

„Ponosni smo na dugogodišnju suradnju sa strukovnim školama diljem Hrvatske, kojom mladima omogućujemo razvoj ključnih vještina za rad u turizmu. Kontinuiranom podrškom pomažemo im da se bolje pripreme za karijeru u ugostiteljstvu i turizmu te stječu dragocjena znanja i iskustvo kroz rad s najboljim stručnjacima. Prošle školske godine Valamar je imao 190 stipendista, a uspjeh ovog programa dodatno nas motivira za njegovo daljnje provođenje", izjavila je potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamaru, Ines Damjanić.

Kako bi dodatno unaprijedio uvjete za praktičnu nastavu i stručno usavršavanje, Valamar je ove godine pružio novčanu potporu nizu strukovnih škola za poboljšanje praktikuma i kabineta te za sudjelovanje učenika na natjecanjima. Među školama koje surađuju s Valamarom u ovom projektu su Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča i Turistička, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka, Srednja škola Mate Blažine iz Labina, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule i ugostiteljska škola iz Dubrovnika. Ova suradnja omogućuje učenicima kvalitetnije uvjete za obrazovanje, usavršavanje praktičnih vještina te pripremu za izazove koje donosi rad u turizmu.

Valamar kontinuirano podržava obrazovanje mladih diljem Hrvatske u deficitarnim zanimanjima, čime doprinosi jačanju kvalitete hrvatskog turizma. Ovakve inicijative pomažu u zadržavanju ključnih djelatnika i pružaju mladim učenicima sigurnost i priliku za daljnji razvoj karijera u turizmu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa