OPG ANTOLOVIĆ, ŠAMPION OVOGODIŠNJEG ISAP-a

'Veseli me da su naš model sajma i ocjenjivanja pršuta prihvatili Španjolci i Talijani'

0
Matija Antolović
Matija Antolović

Šampion ovogodišnjeg Internacionalnog sajma pršuta (ISAP) u Tinjanu je Pršutana Antolović, u vlasništvu Milana Antolovića iz Tinjana, inače dugogodišnjeg županijskog pročelnika za poljoprivredu i jednog od pokretača ovog sajma. Nagradu je u ime OPG-a preuzeo njegov sin Matija.   

Milan Antolović je uz Mladena Dujmovića, također pršutara iz Tinjana, pokretač sajma u Tinjanu, pa možemo reći da je ovogodišnja titula šampiona vraćena kući.      

 

Pršutana Antolović već je triput bila šampion u kategoriji istarskog pršuta, ali ove godine su prvi put osvojili titulu šampiona ISAP-a.

„Prvi sajam se ne broji, pa je ovo službeno 16. sajam po redu, ali kada bi se brojao i prvi, takozvani probni, onda je ove godine održan 17. sajam pršuta. ISAP je prerastao mnoge sajmove u okruženju i to je danas jedna od najjačih manifestacija ovog tipa u Europskoj Uniji. Veseli me da su naš model sajma i ocjenjivanja pršuta prihvatili Španjolci i Talijani, koji su daleko veći proizvođači od nas“, rekao nam je Milan Antolović, dodavši da ga raduje da pršutari iz zemalja EU u okruženju svake godine dolaze u Tinjan.

„Kada bi Crna Gora, BiH i Srbija bile u EU onda bi i oni ovdje imali veliki broj izlagača“, rekao je Antolović.

Osim što je pokrenuo ISAP, Antolović je, uz Ivana Jakovčića, jedan od najzaslužnijih za ogroman razvoj istarske poljoprivrede u zadnja tri desetljeća.  

„Mi smo neke poteze napravili na vrijeme. U Ministarstvu poljoprivrede tada uopće nisu razumjeli što radimo. Agrarna politika Hrvatske, nažalost, još uvijek nije definirana, a mi smo našu definirali samim osnivanjem Istarske županije. Moja malenkost je pisala strategiju razvoja poljoprivrede Istre, koju sam i provodio dok nisam otišao u mirovinu“, rekao nam je Milan Antolović koji je na čelu županijskog odjela za poljoprivredu bio od 1993. do kraja 2017. godine.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa