PRVENSTVO U BARBANU

Stefano Osip po sedmi put prvak Hrvatske u daljinskom jahanju

0
Stefano Osip (Foto: Aneta Toth)
Stefano Osip (Foto: Aneta Toth)

Stefano Osip osvojio je naslov državnog prvaka u najdužoj utakmici seniora duljine 96 kilometara na finalu Croatia Cupa, ujedno i prvenstvu Hrvatske u daljinskom jahanju održanom 18. i 19. listopada u Barbanu. Na grlu 492 Neron u cilj je stigao čak 40 minuta prije drugoplasiranoga. Ovom članu Konjičkog kluba Istra to je sedma titula prvaka Hrvatske, čime je potvrdio da je najtrofejniji jahač Hrvatske.

 

Sudjelovala su 23 jahača para s logističkim timovima iz devet klubova. Od ostalih natjecatelja KK Istra, Maro Pandurić na grlu Siglavy Bagdady Bahram u utakmici duljine 50km u kategoriji juniora zauzeo je drugo mjesto. U istoj utakmici drugo mjesto osvojila je seniorka Aurora Prpić na grlu 3136 Simba, a treće Karla Faraguna na grlu 454 Fareesa.

U utakmici duljine 64 km Tara Morić na grlu 118 Caprice postala je kadetska viceprvakinja Hrvatske. Tea Udovičić na grlu 1623 Qadir nije završila utakmicu duljine 89 km, kao ni Denisse Osip na grlu Shagya Hajnal onu na 96 km, koja je odustala zbog sigurnosti konja.

Organizatori su bili KK Istra i Hrvatski Konjički savez.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa