OTPOR STANARA

Središte razvijene Istre i dalje bez javnog zahoda. Ako je sila, snađi se, druže

0
Javni toalet planira se u sklopu projekta novog autobusnog kolodvora (Snimio: Milivoj Mijošek)
Javni toalet planira se u sklopu projekta novog autobusnog kolodvora (Snimio: Milivoj Mijošek)

Pazin, sjedište Istarske županije, i dalje je bez javnog WC-a. Dostupan je, doduše, onaj besplatan na Gradskoj tržnici do 13 sati, a za vrijeme mjesečnog sajma i toalet u Spomen domu. Ostale potrebe, štono se kaže, pokrivaju kafići.

Iz gradske uprave napominju da je u sklopu uređenja Parka istarskih velikana u centru bio predviđen i javni sanitarni čvor, i to uz pješaku stazu koja odvaja perivoj od parkirališta na Trgu slobode. Tijekom radova, međutim, bilo je puno pritužbi stanara i korisnika poslovnih prostora, nezadovoljnih takvom idejom. I pokušaji da se pronađe alternativna lokacija naišli su na otpor, ističu iz Grada.

 

Zbog pomanjkanja kadra koji bi vodio brigu o čistoći javnog zahoda, samo na ideji ostala je, dodaju, i namjera da se sanira te stavi u funkciju onaj izdvojeni na autobusnom kolodvoru.

„Valja dodati da se u sklopu projekta novog autobusnog kolodvora, koji će se provesti u sklopu ITU mehanizma (Integrirana teritorijalna ulaganja), planira i izgradnja sanitarnog čvora koji će pokrit dio potreba. Svjesni smo problema i potrebe, i to će se svakako rješavati u narednom razdoblju“, zaključuju iz lokalne uprave.

Drugim riječima, ukoliko vam je sila dok šetate Pazinom, do daljnjega - snađi se, druže.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa